26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu obté una subvenció de més d'un milió per arranjar el canal

Les obres començarien a finals de gener i l'ajut de la Diputació, més d'un milió, "també ajudarà a pagar la segona fase"

Arola Cumeras 18 de desembre de 2014 a les 16:45
Una imatge del canal el 6 de setembre, l'endemà de l'esfondrament
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Manlleu va aprovar inicialment, dimarts i per tramitació d’urgència, la primera fase del projecte tècnic de rehabilitació del canal industrial, entre les tres fàbriques i el canal industrial, esfondrat com a conseqüència de les pluges del 5 de setembre.

El regidor d’Urbanisme, Pep Mas, diu que la restauració de l’esfondrament preveu "un àmbit d’actuació des del carrer Enric Delaris fins a les tres fàbriques". Es posarà un mur de contenció, solera i càlculs hidràulics. S’aprofitarà per millorar l’enllumenat i per instal·lar fibra òptica. L’import està íntegrament cobert per una subvenció superior. El pressupost supera els 822.000 euros, però la subvenció és major, de més d'1.081.000 euros.

Els diners es destinaran a la primera fase i "més endavant ens ajudarà a cobrir l’execució de la segona fase que també fa referència al canal però a l’àmbit de la Cantina, allà on el torrent del Poquí va a parar al canal" i també "a trams del canal entre el pavelló i el pont del tren". La segona fase s’està acabant de redactar el projecte executiu. Un cop fet, s’aprovarà, adjudicarà i començaran les obres.

Per no haver d’esperar tant "s’ha decidit segmentar l’actuació en dues fases i això permet avançar". Un cop concloses les dues fases, no només es tornarà a la normalitat sinó que "el resultat serà molt millor" perquè estarà "garantida la solidesa i contenció del canal, una urbanització mínima a l’entorn, l’enllumenat i la fibra òptica en alguns punts".

La il·luminació també "arribarà a la nova zona verda al costat del camp de futbol" i es millorarà "la recollida d’aigües al torrent del Poquí". Per Mas "les actuacions de manteniment i millora del canal s’hauran d’anar continuant però ara garantirem el pas normal d’aigua, l’aprofitament hidràulic que li donem i la seguretat".

En cas que els treballs comencin a finals de gener, coincidiran amb la rotonda del pont de Can Molas. Ja hi havia situacions de retenció i "amb les obres vetllem per garantir que al final es garanteixi una millora de la mobilitat en aquest punt". La previsió és que els treballs de rehabilitació comencin a finals de gener del 2015 i tindran una durada prevista de quatre mesos.

*La pista de parquet del pavelló, la setmana vinent*

D’altra banda, durant la setmana vinent ja estarà enllestida la substitució del parquet endarrerit una setmana respecte les previsions inicials. Pep Mas diu que "els equips tenen ganes d’entrar a la pista però aquest cap de setmana encara hem de reubicar partits", la majoria al pavelló de Sant Julià de Vilatorta. Després de Nadal "quan es reprengui la competició ja es podran disputar a la pista de parquet".