26 d'abril de 2024

Veus a favor i en contra de reduir la cabana porcina al primer simposi internacional sobre fertilització

El GDT considera que és un primer pas imprescindible i el president del Consell Comarcal en discrepa

ACN 18 de desembre de 2014 a les 17:56
El director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha inaugurat el simposi
El tancament definitiu de les sis plantes catalanes (dues a Osona) de tractament de purins per les retallades en subvencions ha posat el sector en estat d'alerta. El Departament d'Agricultura i Ramaderia ha tirat endavant el primer simposi internacional sobre fertilització i gestió de les dejeccions ramaderes amb experts d'arreu del món que va començar dimecres i s'allarga fins dijous.

El director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha explicat que la trobada és "molt necessària per obrir a tots els agricultors i ramaders el simposi, en què vénen representants de molts països amb problemàtiques similars". Sergi Solà, president del GDT, ha parlat des del punt de vista del grup ecologista. Aposten per reduir la cabana porcina. En canvi, s’hi ha mostrat en desacord el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, que ho va comparar amb la marxa del sector tèxtil a d’altres països.

Al simposi s'hi ha assegurat la participació del sector agrari i ramader perquè des d'un primer moment neixin d'aquest esdeveniment propostes que després s'hauran d'implementar en les polítiques de la Generalitat. D'altra banda, s'organitza dins del projecte Life+ Futur Agrari, coordinat pel DAAM, projecte que posa en pràctica les tecnologies existents de gestió i tractament de dejeccions ramaderes en zones de Catalunya que tenen una elevada concentració ramadera.
Etiquetes:
Societat