25 d'abril de 2024

Joaquim Vivas és nomenat Fill Adoptiu de Manlleu en un acte multitudinari

Se'n va destacar la "humanitat i capacitat de saber escoltar" a més de la dedicació "altruista" envers els necessitats

Anna Traveria 19 de desembre de 2014 a les 13:26
Un primer pla de Joaquim Vivas. Fotos: Josep Casellas
Prop de 200 persones van assistir aquest dijous a l’acte de lliurament del diploma i les insígnies que acrediten la distinció de Fill Adoptiu de Manlleu, concedides a Joaquim Vivas. L’esdeveniment va tenir lloc a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume.

Es va comptar amb la presència de l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, el regidor de Promoció Econòmica i de Ciutat, Josep M. Anglada, i el regidor de CIU, Josep Suriñach. Entre el nombrós públic s’hi van aplegar familiars, amics i coneguts de Vivas, a banda de diverses autoritats de la comarca com el President del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, i l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

Després que Vivas signés el llibre d’honor de l’Ajuntament de Manlleu, els representants del consistori van elogiar la tasca relacionada amb la ciutat que ha dut a terme al llarg de la seva vida. Josep M. Anglada, que ha estat l’encarregat de realitzat la funció d’instructor de l’expedient, va destacar "la humilitat i la capacitat per saber escoltar i buscar solucions en comptes de crear conflictes" de Joaquim Vivas, així com una "dedicació desinteressada i altruista per ajudar a la gent que ho necessita".

Per la seva banda, Josep Suriñach va assenyalar l’"honor de tenir un nou fill adoptiu a Manlleu de les característiques de Vivas", i va explicar al públic la llarga llista de tasques que ha desenvolupat des que va arribar a Manlleu amb 21 anys, juntament amb una família "amb vocació de servei". Suriñach va fer referència a la tasca de Vivas en molts àmbits, com el seu paper en sindicats empresarials, en la sanitat, en els serveis socials, alguns dels quals desenvolupats des de l’ajuntament com a alcalde de Manlleu.

Durant l’acte, i davant d’un emocionat Joaquim Vivas, també va voler dedicar-li unes paraules el seu germà Francesc, que va explicar algunes anècdotes de la seva infància i va recordar que aquest dijous ha estat un dia molt important tant per Manlleu com per Calella, ciutat d’on provenia la família. Precisament, una altra de les persones que no va voler perdre’s l’esdeveniment va ser l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que malgrat no poder ser-hi present va deixar les seves paraules gravades en vídeo. L’alcaldessa va reconèixer també la tasca de la família de Vivas, explicant que "deixa una petjada molt forta per la vessant humanística"

Vivas, per la seva banda, va agrair les mostres d’afecte i va voler destacar que els valors que li han fet merèixer aquest reconeixement provenen "d’una educació basada en el respecte, i en ser conscient que l’important a la vida no és el capital ni el patrimoni sinó ser bons ciutadans". Pel que fa al temps que va estar al capdavant de l’ajuntament de Manlleu, va assenyalar que "en guardo un molt bon record perquè vaig tenir la gran sort que em van deixar treballar", i va afegir que "mai he tingut disgustos relacionats amb la meva tasca en el camp social".

Durant l’acte, Vivas va rebre el diploma i les insígnies que acrediten la distinció de Fill Adoptiu de Manlleu, en aquest cas unes figures dels gegants de la ciutat, Jordi i Montserrat. El reconeixement de la tasca de Joaquim Vivas va acabar amb un llarg aplaudiment del públic dedicat a ell i a la seva dona Montserrat, a qui va agrair el seu suport. Per finalitzar l’acte, Jordi Crosas i Jordi Soldevila van interpretar tres peces de jazz.

El públic assistent a l'homenatge va superar les 200 persones

Etiquetes:
Cultura