26 d'abril de 2024

El Grup Pascual preveu augmentar la producció a la planta de Gurb en un 30% el 2015

Actualment la companyia té més de 200 productes, vuit plantes, 27 delegacions i més de 2.200 treballadors

Anna Traveria / ACN 20 de desembre de 2014 a les 14:43
El Grup Calidad Pascual augmentarà la producció a la seva planta de Gurb en un 30% el 2015. L'engegada al 2004 de la planta d'envasat de llet i productes lactis a Gurb de Pascual va suposar per al grup alimentari un desemborsament de 72 milions d’euros i la creació de més de 100 llocs de treball directes i 100 d'indirectes. Al llarg d'aquests deu anys, la inversió en millores al seu centre a Gurb s'ha vist incrementada en 14 milions d’euros.

El director de la companyia, Tomás Pascual, ha destacat que amb el desenvolupament de la planta de Gurb, l’empresa ha convertit a Catalunya en un centre neuràlgic de la seva activitat agropecuària. Així, la companyia ha anat ampliant la recollida de llet a Catalunya, consolidant el proveïment de llet catalana per a la planta de Gurb, que suposa a dia d'avui al voltant del 20% del volum que recull la companyia. A més a més, el director de la planta de Gurb, Antoni Duarte, ha explicat que les previsions de cara al 2015 són encara millors.

Pascual dóna feina directament a Catalunya a més de 230 persones, tant a la xarxa comercial com a la fàbrica de Gurb i en l'equip agropecuari, que gestiona prop de 120 ramaderies, generant una ocupació indirecta de 300 persones. A més, arriba directament al voltant de 12.000 clients amb un volum de vendes de 150 milions de litres. Així mateix, la companyia realitza anualment compres per valor superior a 30 milions d'euros a empreses catalanes de diferents sectors. En aquest sentit, l'alcalde de Gurb, Joan Roca, ha explicat que el sector agroalimentari representa un 58% del PIB de la comarca.

El grup Pascual va iniciar la seva activitat l'any 1969 a Aranda de Duero (Burgos), per implantar-se poc a poc per tot Espanya i exportar avui a 70 països. Amb una gamma de més de 200 productes, vuit plantes, 27 delegacions i més de 2.200 treballadors, la seva principal activitat és la preparació, envasat, distribució i venda, entre d'altres, de lactis i derivats amb la marca Pascual, aigües minerals Bezoya, begudes vegetals Vivesoy, Biofrutas i cafè Mocay.
Etiquetes:
Economia i empresa