23 d'abril de 2024

Abocament il·legal de purins a l'Esquirol

L'abocament s'havia fet mitjançant un tub de 88 metres de llarg

El Ter 22 de desembre de 2014 a les 12:20
Mostra dels Agents Rurals
Els Agents Rurals van rebre el passat mes de novembre la denúncia d’un presumpte abocament il·legal de purins que s'hauria realitzat de forma directa sobre una zona de domini públic hidràulic.
Un abocament que s'hauria fet a un torrent de la riera de Sant Martí al terme municipal de l'Esquirol. S'havia fet mitjançant un tub de 88 metres de llarg que estava connectat a una bassa d'emmagatzematge d'una explotació ramadera de porcí. Els agents van comprovar que al tub s'havien fet fins a 28 orificis per on sortia i s'escampaven els purins.
En aquest cas l'ajuda de la gent de a peu ha estat crucial, gràcies a ells els Agents Rurals han pogut localitzar l'abocament. Des del Grup de Defensa del Ter afirmen que després de dècades els aqüífers continuen contaminats i la taca creix, i asseguren que "les solucions que han aportat l'administració han estat simples pedaços o, fins i tot, estafes a les butxaques públiques, com les plantes de cogeneració que assecaven purins". El tancament d'aquestes ha deixat fora de la llei un volum important de purins i això a tensat la corda provocant l'aparició d'actituds delictives com la de la riera de Sant Martí. El Grup de Defensa del Ter creuen que "l'error és de base".
Etiquetes:
Societat