26 d'abril de 2024

Vilalleons reclama un creixement més mesurat i prepara al·legacions al POUM que ha dissenyat Sant Julià

Els veïns no veuen amb bons ulls que es construeixi un bloc de 12 habitatges davant del mirador de la plaça

El Ter 30 d'octubre de 2008 a les 12:15
Els veïns es van reunir el 18 d'octubre a Vilalleons
L’associació de veïns de Vilalleons està recollint signatures de suport a les al·legacions que preparen respecte el nou Pla d’Ordenació Urbanística que Sant Julià ha aprovat inicialment. Aquest petit nucli d’una trentena d’habitants s’oposa a les previsions que consten al nou pla i que triplicarien la població.

El portaveu dels veïns, Carles Paricio, diu que aquestes previsions són desproporcionades, ja que es passaria als noranta habitants.

Els veïns es van reunir el 18 d’octubre a l’antic Ajuntament de Vilalleons en una trobada que segons Paricio, va ser ‘informativa’. Van consensuar que, a banda del creixement que creuen que és desmesurat, no veuen amb bons ulls que es construeixi un bloc de 12 habitatges davant del mirador de la plaça, amb una alçada total de 9 metres i mig. Els veïns voldrien que es respectés l’actual mirador, que permet veure la plana i els Pirineus. Segons el portaveu de l’associació, es dirigiran a les instàncies que calguin per mirar de frenar-ho.

A més, els veïns tampoc no aposten per la política de seguir construint habitatges de dimensions reduïdes, d’una sola habitació, com alguna de les darreres promocions que s’han fet a Vilalleons. Entenen que d’aquesta manera es fomenta que les persones que hi viuen s’hi estiguin poc temps i que el nucli es converteixi en lloc de pas. L’associació espera que l’ajuntament faci marxa enrere i presentaran les al·legacions durant els primers quinze dies de novembre, quan acaba el termini. A més, el col·lectiu considera que l’Ajuntament de Sant Julià no ha informat convenientment del contingut del POUM, i reclama una exposició pública del pla.