25 d'abril de 2024

Més de 16.900 patinadors al Badanadal i més de 12.000 baixades amb trineu pel tobogan

L’espai ExPress ha superat també la xifra de vendes de l’anterior edició arribant als 12.921 euros

Arola Cumeras 8 de gener de 2015 a les 13:33
Una imatge de la pista de gel de Manlleu aquest 2015
Milloren les xifres del Badanadal, amb més patinadors i usuaris del tobogan. Pràcticament 17.000 persones han passat per la plaça Fra Bernadí i les seves atraccions vinculades al gel, al voltant de 1.500 més que l’any anterior (un 10% més). Al pop-up ExPress de l’antiga Cooperativa, les vendes han estat "superiors a les de l’any anterior".

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, s’estan aconseguint les sinergies desitjades amb altres actes comarcals i la major experiència han fet que els resultats siguin optimistes.

3.695 nens i nenes han gaudit de la ludoteca, xifra que es redueix respecte l’any passat (un 8% menys), i 40 nens i nenes han participat del servei de casal de Nadal.

Enguany s’ha incrementat considerablement l’ús de les promocions que l’organització i diferents empreses i entitats oferien als patinadors. El nombre d’usuaris que han patinat gratuïtament gràcies a la campanya de Nadal del MAB Manlleu ha estat 2.162, un 13% més que l’any passat, i la promoció del Club Súper 3 ha augmentat en un 5% el nombre de participants, respecte la última edició (2.263 socis del club).

Pel que fa a la procedència dels patinadors, un 68% son de Manlleu, 4.225 patinadors son d’altres poblacions d’Osona, un miler provenen d’altres comarques catalanes i un centenar de fora de Catalunya.

Segons Anglada, ha ajudat també la gran contribució dels comerciants, especialment els 54 establiments que s'han sumat al pop-up ExPress. L’import de vendes ha augmentat respecte l’any passat en un 26%, obtenint una xifra de 12.921 euros. Pel que fa al nombre de productes venuts, han estat 928, que representen un 6.5 % més de productes venuts respecte l’anterior edició.

Anglada ha parlat del paper de la meteorologia, perquè no s’han registrat pluges ni nevades, més aviat domini del sol tot i que el vent va fer la guitza i fins i tot de manera puntual va obligar a tancar la pista, però per poques hores. A més, considera que els petits canvis com reubicar la pista i el tobogan o fer la ludoteca transparent "ha donat els seus fruits" i el regidor ho ha atribuït a les "aportacions i idees dels comerciants".

La fira d’artesania i la fira de formatges i vins "han estat nous complements que han ajudat". Pel que fa a la de formatges i vins, Anglada apostaria perquè tingués "continuïtat" perquè la plaça "és prou espaiosa". El regidor, que no es presenta als comicis del maig, ha acabat amb paraules d’agraïment a "l’equip de l’OPE que ha posat molt d’esforç perquè aquest èxit hagi estat possible".
Etiquetes:
Economia i empresa