25 d'abril de 2024

Nadal anuncia l'inici dels treballs previs al desdoblament de l'Eix Transversal

El tram entre Vic i Riudellots serà l'últim que es farà, ja que és el més complicat

El Ter 30 d'octubre de 2008 a les 16:32
Una imatge de l'Eix Transversal
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha anunciat aquest dijous des de Cervera que han començat els treballs previs al desdoblament de l'Eix Transversal. De fet Nadal ha assegurat que per ell l'obra 'ja ha començat' en el sentit que els treballs previs al moviment de terres com són la desviació de serveis, ja s'han iniciat.

El conseller també ha dit que ja ha començat l'ocupació de terrenys. Nadal es refereix al tram comprès entre les Oluges i Manresa, ja que a partir d'aquí hi ha l'enllaç amb Juncadella, 'que està molt avançat', tot i que és 'una obra molt complexa' ja que aquí s'ampliarà a tres els actuals dos carrils per banda.

Posteriorment, Nadal ha explicat que les obres de desdoblament de l'Eix continuaran des de Manresa fins a Vic per acabar amb el darrer tram i el 'de més dificultat', de Vic fins a Riudellots, perquè passa per la zona del Montseny, hi ha túnels i és una zona boscosa i més protegida ambientalment. Per aquests motius, Nadal ha assenyalat que aquest serà el tram que es farà més tard.

La Generalitat de Catalunya ja va adjudicar a Cedinsa les obres de desdoblament i explotació pel sistema de peatge a l’ombra durant 35 anys de l’Eix Transversal. El pressupost és de més de 700 milions d’euros amb un termini d’execució de 36 mesos. El desdoblament es farà en tres trams: Cevera-Manresa, Manresa-Vic i Vic- Caldes de Malavella.
Etiquetes: