23 d'abril de 2024

L'escola Casals-Gràcia de Manlleu celebra el seu 60è aniversari des de la seva inauguració

S'ha obert una exposició a l'entrada de la mateixa escola amb imatges i documents des de la seva construcció

Rayhana El Yandouzi 23 de desembre de 2014 a les 17:49
Imatge del document d'inauguració del programa
L’escola Casals-Gràcia celebra aquest any el 60è aniversari de la seva inauguració. Per això, com a recordatori han decidit muntar una petita exposició a l’entrada de la mateixa escola.

L’any 1954 es va inaugurar l’escola, tot i que la seva construcció va començar el 1953 i les classes l’octubre del mateix any.
Segons l’organitzadora principal de l’exposició, Margarita Burgaya, aquesta escola va començar sent petita i parroquial. Degut a uns problemes econòmics per part de l’acadèmia Casals i de l’escola de Gràcia es va crear la unificació de les dues. És a partir d’aquí que l’escola va passar a dir-se Casals-Gràcia.

Ha afirmat, també que l’estructura segueix tenint el mateix format i això s’ha demostrat amb la comparació d’imatges que hi ha exposades a l’escola. Amb els anys s’ha anat ampliant de manera que la primera reforma va ser la construcció d’un nou edifici (actual gimnàs, aules d’infantil, 6è, 7è i 8è. La segona reforma es va dur als voltants el 2000, en la que es van construir les aules d’educació secundària.

L’exposició muntada a l’entrada de la mateixa escola ha set dirigida per diferents mestres voluntaris. Professors de secundària com la Dolors Guix, Elisenda Collelldemont, Alícia Rodenas i Teresa Otero han participat de manera directa en el recull d’informació, imatges i records. Aquesta exposició es basa en una recerca feta per professors més directes i d’altres voluntaris de tota l’escola des dels inicis de la seva construcció fins a l’actualitat.

L’organitzadora Margarita Burgaya ha opinat que aquest recull es deu a una motivació i unes ànsies de recordar el passat. Es tracta del començament d’on actualment són ara i per això ha remarcat que mai s’ha de deixar de recordar el passar d’una llarga història.

El recull del treball de recerca que han dut a terme està exposat a l’entrada de l’escola i es podrà visitar per tothom fins la primera setmana després de la seva obertura post vacances.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu