25 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu, satisfet per la convocatòria de les "eleccions plebiscitàries" del 27 de setembre

Mas i Junqueres parlen d'unir forces de CiU i ERC als ajuntaments i Prat recorda que ha ofert a CiU "entrar al govern"

Arola Cumeras 15 de gener de 2015 a les 16:20
Artur Mas, president de la Generalitat, encaixa la mà d'Oriol Junqueras, en presència de Muriel Casals i Carme Forcadell
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que les eleccions al Parlament s'avançaran al 27 de setembre del 2015, amb llistes separades i un full de ruta en comú. El món local està reaccionant a la notícia. L’alcalde de Manlleu, el republicà Pere Prat l'ha valorada com "molt, molt positiva".

Diu que és la culminació d’un procés i d’uns anys que políticament, però sobretot des d’entitats i persones de la societat civil, hem reivindicat la sobirania". És positiu que "tinguem dia i hora i el 27 de setembre puguem decidir el nostre futur com a país en unes eleccions plebiscitàries". "Personalment", reconeix Prat, "hauria preferit que els comicis", com demanava ERC, "fossin abans de les municipals2 del 24 de maig.

Mas ha acordat amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que els comicis siguin després de l'estiu, i el president ha escollit aquesta data, tot just un any després que ell mateix signés el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El primer dia de campanya electoral serà l'Onze de Setembre.

De cara a les municipals, CiU i ERC van dir que miraran de prioritzar pactes entre aquestes forces als ajuntaments. Segons Prat, tant Artur Mas com Oriol Junqueras "donaran aquesta directriu però ells mateixos van dir que cada població decidirà si pot haver-hi aquesta possibilitat". El batlle, que ja no repetirà com a cap de llista sinó que el candidat d’ERC és Àlex Garrido, diu que "per portar un bon govern municipal als llocs petits ha d’haver-hi bona relació entre les persones".

El batlle opina que el que passi a Manlleu a partir de les eleccions "ja no em pertocarà a mi, però donaré la meva opinió com a membre del grup municipal d’ERC i hem de veure quina campanya i proposta porta la gent de CiU i veure si es pot sumar o no".

Prat creu que "ERC ha demostrat que incorporem altres forces, gent independent i que a Manlleu sempre hem tingut una relació magnífica amb tots els grups, també amb CiU" Ha afirmat que "hi ha gent que ha estat a CiU i no s’hi acaba de trobar bé i hi ha moltes possibilitats que vingui a sumar a la nostra llista; hem d’esperar els resultats". Ha recordat que "durant aquest mandat com a alcalde he ofert fins a dues vegades a CiU entrar al govern" municipal.
Etiquetes:
Política Municipal