26 d'abril de 2024

Agricultura estableix que cal utilitzar una nova aplicació per tramitar els plans de purins

A partir del 6 de maig del 2015, els plans de gestió d'explotacions inclosos en l'annex III

Arola Cumeras 15 de gener de 2015 a les 18:16
Una imatge de la fertilització d'un camp
Amb l'objectiu d'agilitar la tramitació dels plans de gestió de dejeccions ramaderes i reforçar els controls en la gestió d'aquests fertilitzants, el Departament d'Agricultura ha establert el caràcter obligatori de la utilització de l'aplicació informàtica Gestió de Dejeccions Ramaderes i Nitrogen (GDN) per a la redacció d'aquests plans de gestió.

L'Ordre estableix un període transitori d'un mes per a la plena obligatorietat en l'ús de l'aplicació GDN, de manera que a partir del 6 de febrer del 2015 els plans de gestió de dejeccions ramaderes que es presentin a l'Administració han d'haver estat elaborats mitjançant aquesta eina informàtica.

D'altra banda, l'Ordre desenvolupa la previsió de la normativa de prevenció i control ambiental d'activitats relativa al personal tècnic habilitat per redactar i signar plans de gestió de dejeccions ramaderes. Estableix els títols universitaris o de grau que hi poden optar, el procediment d'habilitació -que inclou sessions formatives- i els casos en què el Departament d'Agricultura pot retirar l'habilitació.

Agricultura estableix un període transitori de quatre mesos, des de la publicació de l'Ordre, per a la plena operativitat del sistema de tècnics habilitats. Així, a partir del 6 de maig del 2015, els plans de gestió d'explotacions inclosos en l'annex III, si no preveuen increments de producció de dejeccions superiors a 7.000 quilos de nitrogen, hauran d'estar elaborats i signats per personal tècnic habilitat.

D'aquesta manera se substitueix la necessitat d'un informe favorable del Departament d'Agricultura ja que aquestes explotacions podran efectuar la comunicació ambiental a l'Ajuntament, prevista a la normativa de prevenció i control ambiental, amb el pla signat per un tècnic habilitat i sense necessitat d'esperar l'informe de la conselleria sobre el pla de gestió.
Etiquetes:
Política Municipal