26 d'abril de 2024

Els delictes contra el patrimoni baixen més d'un 50% a Manlleu durant el Pla Grèvol

El robatori de l’interior de vehicles ha baixat en picat i ha passat "de 18 a 2, la millor dada des de fa molt de temps"

Arola Cumeras 20 de gener de 2015 a les 16:34
Una imatge del sotsinspector Jesús Calvo el 2014
En conjunt, els delictes contra el patrimoni a Manlleu han disminuït "més del 50%" durant el període de festes nadalenques.

La campanya de Nadal ha estat molt tranquil·la, segons el sotsinspector, Jesús Calvo. Fins a principis de gener, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals es van coordinar per mantenir la presència policial en els principals eixos i centres comercials, dins l’anomenat Pla Grèvol.

Un dels objectius principals va ser "evitar que el petit comerç fos víctima de delictes contra el patrimoni". En el mateix període de l’any passat les faltes de furt en comerç "van tenir 6 denúncies, i aquest any han estat 5". El robatori de l’interior de vehicles ha baixat en picat i ha passat "de 18 a 2, la millor dada que tenim a Manlleu des de fa molt de temps".

El dispositiu es va avançar i es va començar el 28 de desembre i fins al 4 de gener. Els efectius s’han centrat en "la plaça, el Badanadal amb la pista de gel i s’ha intensificat la vigilància a les zones comercials com l’avinguda de Roma i també al Mercat Municipal". Al dispositiu Grèvol s’hi van destinar dues persones de Policia Local i dues de Mossos d’Esquadra. La resta d’agents "no van fer serveis mínims, sinó al contrari perquè el Badanadal és un dels esdeveniments importants de l’any".

Durant el desembre, el total de delictes es va rebaixar "un 30% respecte l’any anterior, unes dades que són molt positives" i que confirmen "un any 2014 bastant positiu en seguretat ciutadana". El Pla Grèvol s’estructurava en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, es va iniciar pel novembre i consistia en mantenir trobades amb els comerciants per donar consells i resoldre dubtes.

El patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials també té com a objectiu augmentar la percepció de seguretat i promoure la mobilitat segura, per garantir celebracions pacífiques i sense incidències en dates com la Nit de cap d’any o la cavalcada de Reis. Ara durant el gener "estem acabant de definir els objectius del 2015, que seran similars als de l’any passat".
Etiquetes:
Societat