26 d'abril de 2024

Osona estrena un servei d'assessorament per als qui no poden pagar la hipoteca

Aviat es presentarà el punt d’intermediació que hi haurà específicament a Manlleu

ACN/Arola Cumeras 22 de gener de 2015 a les 13:27
La presentació del servei de mediació hipotecària
Osona ja compta amb un nou servei de mediació hipotecària dirigit a aquelles persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca del seu habitatge principal. La iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ja està atenent a la comarca deu casos amb l'ajuda del Col·legi d'Advocats de Vic.

El vicedegà del col·legi, Antoni Poyato, ha assenyalat que el servei neix amb voluntat "preventiva". Tot i que de moment a Osona ja estan atenent una desena de casos, Poyato creu que a mesura que el servei es doni a conèixer n'apareixeran més.

El nou Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) vol esdevenir un punt d'informació i assessorament jurídic per a persones que no poden fer front a la hipoteca del seu habitatge principal. Per accedir-hi, els afectats es poden adreçar als serveis socials del seu municipi, a les oficines locals d'habitatge o a les oficines de consum, on s'estudiarà cada cas de forma individual i es concretarà una entrevista amb un advocat del Col·legi d'Advocats de Vic. Ho va explicar el diputat de Benestar Social Josep Oliva.

Aviat es presentarà el punt d’intermediació que hi haurà específicament a Manlleu, que donarà servei a la ciutat i també a la Vall del Ges. La seu que ja està en marxa es troba a l'Oficina Comarcal d'Habitatge a Vic i es preveu que la que s'obri a Manlleu estarà situada al tercer pis de l'Ajuntament.
Etiquetes:
Societat