24 d'abril de 2024

Manlleu presenta un projecte de bones pràctiques en la prevenció del consum de drogues

Es va presentar el programa "Serveis Responsable" que es treballa en el marc del Pla Aterra

elter.net 27 de gener de 2015 a les 17:43
La jornada, organitzada per la Diputació de Barcelona divendres passat, i sota el títol "Prevenció en l’abús de drogues: accions transversals" va mostrar experiències de diferents municipis que s’han escollit com a bones pràctiques en l’àmbit de la prevenció de les drogodependències i reducció de riscos associats als consum d'alcohol.

En el cas de Manlleu, Àgata Gelpí va presentar el programa "Serveis Responsable" que es treballa en el marc del Pla Aterra, pla comunitari per a la prevenció de les drogodependències. El pla s’ha elaborat conjuntament entre l’Ajuntament de Manlleu i el Centre d’Atenció Primària. També hi participen la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Va haver-hi dues conferències, de les quals una va ser "Adolescents, prevenció i legislació actual" dirigida per Mª Rosa Paino Lafuente, advocadessa i vocal de la comissió de drogues de l'il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. L’altra conferència, "Educació en valors: Acció Preventiva" estava dirigida per Joan Antoni Melé Cartañà, vicepresident de la Fundació Triodos.

També es van presentar experiències: La Guia de continguts de la intervenció educativa en cànnabis, a càrrec de Sara Valmayor Safont, psicòloga de la Salut de PDS -Promoció i Desenvolupament Social, el programa "Pit-STOP", projecte socio-educatiu de joves expulsats de l'IES, del Consell Comarcal del Bages, i el programa "Servei Responsable" de prevenció de les drogodependències i reducció de riscos associats als consum d'alcohol en l'àmbit comercial i comunitari, de l'Ajuntament de Manlleu.
Etiquetes:
Societat