24 d'abril de 2024

L'Índia serà el país convidat de l'11a edició del Festival Nits de Cinema Oriental

Una de les novetats d'enguany serà la creació d'un segell editorial

ACN 27 de gener de 2015 a les 18:01
Imatge de la presentació del festival. Foto: Festival Nits de Cinema Oriental
Vic tornarà a viure a l'estiu una nova edició del Festival Nits de Cinema Oriental que se celebrarà del 14 al 19 de juliol. Durant una setmana, la ciutat quedarà inundada de cinema asiàtic amb pel·lícules de tots els gèneres, amb l'Índia com a país protagonista d'enguany. Les projeccions es complementaran amb els tradicionals sopars temàtics i tallers.

El director del festival, Quim Crusellas, ha explicat que les activitats paral·leles que acompanyen el festival guanyaran protagonisme i se'ls dedicarà més temps. A banda de les pel·ícules a concurs, que es projecten en sales, la Bassa dels Hermanos acollirà les projeccions més populars que aniran acompanyades pels sopars temàtics amb plats originaris dels països dels films que es projectin. A banda, també hi haurà altres activitats, com una passarel·la de kimonos o un taller de cal·igrafia.

Una de les novetats d'enguany serà la creació d'un segell editorial. Crusellas ha explicat que fa temps que des de l'Associació Nits de Cinema Oriental donaven voltes a la idea de crear un segell editorial especialitzat en cinema asiàtic. La nova col·lecció es dirà Nits Books i s'estrenarà amb el llibre 'Wild Wild East', de Domingo López i Josep M. Rodríguez.

El Festival Nits de Cinema Oriental de Vic va començar el seu recorregut l'any 2004 amb la projecció d'una pel·lícula i un sopar. Des de llavors, l'evolució ha estat meteòrica i cada any s'han anat multiplicant les pel·ícules i les activitats fins a arribar a les 40 projeccions. L’any passat hi van passar unes 8.000 persones.
Etiquetes:
Cultura