25 d'abril de 2024

L'Associació Animalista de Manlleu organitza la I Jornada sobre colònies de gats urbans

S'han planejat algunes activitats com xerrades per part d'algunes entitats

Arola Cumeras/Rayhana El Yandouzi 29 de gener de 2015 a les 16:33
Una imatge d'un dels gats de carrer de Manlleu. Foto: VetXarxa
Aquest divendres 30 de gener, l’Associació Animalista de Manlleu organitza una jornada sobre colònies de gats urbans. L’acte es farà a l’Edifici El Sucre de Vic de 2/4 de 10 a les 2 i estan previstes diverses ponències que poden ser atractives per un ampli ventall de públic.

Una de les membres de l’associació, Debbie Parris, ha explicat a Ràdio Manlleu que la colònia és l’indret on "viuen uns quants animals de carrer esquerps i ocupen un lloc on es puguin amagar, on algú els dóna menjar o no hi troben gaire perills".

Diverses entitats "com la nostra localitzem on són els grups, que poden ser des d’un parell fins a quinze i qui els alimenta; després mirem de controlar la colònia i que no creixi". En general "no són un problema perquè els gats de carrer surten de nit i són discrets, tot i que de vegades crien massa o fan sorolls i baralles". La clau és controlar el nombre d’animals i vetllar perquè estiguin sans.

Durant les operacions també miren que estiguin sans o se’ls posen "pipetes perquè no tinguin puces". La jornada de divendres, s’adreça "a qualsevol persona interessada en el tema, com l’administració, clíniques veterinàries, veïns afectats o amants dels animals en general". Ja saben que hi assistiran funcionaris d’Ajuntaments diferents,CER (Captura, Esterilització i Retorn).

Hi haurà quatre grans parts, amb descans al mig. La primera es dedicarà a un representant de la Diputació, expert en colònies de gast. A la segona part, l’Associació explicarà com, amb gàbies especials, s’atrapa un gat esquerp. Una veterinària de VetXarxa Manlleu explicarà el procés d’operar els animals per esterilitzar-los. Per últim hi haurà representants de diversos àmbits i es farà una taula rodona, amb intervenció del públic.

Debbie Parris considera que hi ha "cert desconeixement del tema i amb gent qualificada es podrà veure que amb una mica d’organització i ganes, els animals periurbans no tenen perquè ser un problema". Aquest 2015 s’han esterilitzat "quatre gats, un a la setmana i l’any passat van ser 42". Quan es troben gats "mansos, que probablement havien estat d’algú, i els posem en quarantena i els donem en adopció". Es fa en col·laboració amb la Clínica VetXarxa de Manlleu.
Etiquetes:
Societat