26 d'abril de 2024

La Biblioteca de Manlleu triplica el nombre de subscripcions i estrena aplicació mòbil

L’aplicació s’anomena BibliotequesXBM

Arola Cumeras 30 de gener de 2015 a les 17:28
Una imatge que ha compartit la Biblioteca de Manlleu a través del seu butlletí i que mostra la varietat de subscripcions
La Biblioteca Municipal de Manlleu està fent millores al seu fons i adaptant-se a les noves tecnologies, mentre fan el compte enrere per traslladar-se a l’antiga seu de Caixa Manlleu, a l’edifici de la plaça Fra Bernadí on dècades enrere ja s’havia ubicat. La directora, Núria Silvestre, comenta que el trasllat s’ha de fer "durant aquest any", malgrat que inicialment es va preveure pel gener.

Afirma que el futur immediat "el passarem com podrem, estem molt apretats d’espai però l’opció que tenim de futur és bona i preparem el terreny per arribar al nou espai amb un bon fons i una biblioteca molt interessant". Una de les novetats que ha entrat en vigor el 2015 és l’augment del fons documental. Fins ara, totes dues biblioteques rebien, entre revistes i diaris, unes 36 subscripcions. Aquest any "pel previsible canvi d’ubicació de la biblioteca la Diputació de Barcelona ens ha posat al mòdul on ens pertoca per habitants i metres quadrats i passarem a rebre 108 subscripcions de revistes i diaris", un increment "molt substancial".

S’ha elaborat un document que es pot consultar a través de la pàgina web amb la llista "ordenada temàticament" de les noves subscripcions i les que ja rebíem perquè la gent s’orienti de les novetats. Hi haurà molts títols de revistes de viatges, natura, música, salut, moda, bellesa, tecnologia, decoració, temes tècnics i una varietat que pot ser molt interessant com a fons. La millora també afecta el fons de llibres. A partir del 2015 es rebem més varietats de títols i la col·lecció "s’incrementarà en quantitat i en qualitat".

Silvestre recorda que és un recurs "públic i gratuït". Ara al gener "es comencen a rebre les subscripcions a poc a poc" i "el taulell de revistes comença a fer molt goig". D’altra banda, la Diputació ha posat en funcionament una aplicació per a mòbils que "permet no haver de anar amb el carnet de la biblioteca al damunt i poder-te validar com a usuari". Tenir el carnet de forma digital serveix també per "tenir informació de les biblioteques del voltant i les activitats i accés al catàleg de llibres. També es pot comprovar si tenen el llibre a partir de la mateixa aplicació abans d’anar-hi. I es pot fer també el préstec.

L'aplicació dóna opció de veure les biblioteques al mapa i guardar activitats i biblioteques preferides. La informació bàsica que mostra de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades. L’aplicació s’anomena BibliotequesXBM i està disponible per Android i per iOS.
Etiquetes:
Cultura