26 d'abril de 2024

Boi Ruiz posa el model de salut mental de la comarca com a referent a nivell de Catalunya

El conseller va col·locar la primera pedra del nou edifici de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona

A. Traveria / ACN 31 de gener de 2015 a les 12:13
Boi Ruiz, Joan Roca i Josep Maria Vila d'Abadal
El conseller de Salut, Boi Ruiz, va col·locar aquest divendres la primera pedra del nou edifici de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona.

Es preveu inaugurar a finals d'any i que agruparà en un sol lloc tots els serveis que ofereix l'entitat en diferents espais de la comarca. Durant la visita, Ruiz va posar d’exemple el model de salut mental d’Osona assegurant que és un referent a nivell català. "No es pot contemplar cap projecte de Salut Mental que no es fixi amb el què es duu a terme en aquesta comarca", va dir.

En el mateix sentit, el conseller va mostrar-se convençut que Catalunya es troba en les primeres posicions de la Salut Mental a nivell europeu, però va explicar que encara hi ha molta feina per fer des del punt de vista social, perquè "el malalt mental encara és una persona socialment difícil d'encaixar, sabem que la inserció laboral és un element que forma part del tractament i no hi ha medicaments que puguin substituir el paper que la societat ha de fer respecte aquest tipus de malaltia".

El futur edifici de salut mental d'Osona es construirà en uns terrenys municipals de més de 2.000 metres quadrats que ha cedit l'Ajuntament de Vic i que s'ubiquen en una zona propera a l'Hospital General de la capital d'Osona. Les obres suposaran una inversió de 2MEUR.

El centre unificarà tots els serveis que actualment realitza la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona en diferents espais de la ciutat i oferirà una única porta d'entrada. Els darrers vuit anys, l'entitat, amb més de 30 anys d'història, ha crescut en serveis però aquest creixement no s'havia vist acompanyat d'una ampliació dels espais físics. Aquest immoble permetrà complir amb els criteris de funcionalitat, polivalència i adaptació a les acreditacions, normatives i recomanacions que demanarà la Generalitat en els propers concursos.
Etiquetes:
Fires i festes