24 d'abril de 2024

Manlleu té enllestit un projecte executiu de rehabilitació d'El Coro i espera finançament

El procés arrenca de la “iniciativa pública i ciutadana de recuperació d'El Coro"

Arola Cumeras 2 de febrer de 2015 a les 16:27
Una imatge d'arxiu de la façana d'El Coro l'any 2009, quan s'hi va fer la darrera millora
L’Ajuntament de Manlleu, al ple del gener, va aprovar el projecte executiu del popular edifici d'El Coro, situat al passeig de Sant Joan, número 52, que s’activarà només quan s’aconsegueixi el pressupost necessari per tirar-lo endavant. El projecte està valorat en 1.158.000 euros.

El regidor d’Urbanisme, Pep Mas, recorda que tot plegat arrenca de la "iniciativa pública i ciutadana de recuperació d'El Coro, quan l’Ajuntament de Manlleu va assumir el compromís que a 31 de desembre haurien redactat un projecte executiu de rehabilitació". Es tractaria d’una "recuperació integral mantenint l’essència". Es destinaria "a diferents usos amb caràcter polivalent". Hi hauria "dues entrades, una cap al teatrí i l’altre a l’edifici annex, destinat a usos públics".

La preservació de l’espai ja va incloure, el 2009, "una actuació de reforma de la coberta per evitar la continuada degradació". Ara el que es fa és "des de Serveis Territorials derivem l’expedient d’aquest projecte executiu a l’àrea de Cultura que elaborarà el programa d’usos i de viabilitat de l’espai". La sala d'actes d'El Coro té una superfície aproximada de 175 metres quadrats.

L'edifici d'El Coro era la seu social de la societat El Progrés de Manlleu fundada el 1862. Va deixar de funcionar definitivament el 1913, per tornar a obrir les portes amb el nom d'Unió Coral Manlleuenca (coneguda popularment com El Coro) i amb objectius de tipus recreatiu. Durant els anys 20 i 30 van continuar fent teatre i activitats lúdiques. Al final de la guerra es va clausurar definitivament. La sala no ha tingut un ús definit des de 1939.

Mas no vol aventurar si es podran acollir a algun ajut concret ni en quin moment es podria fer. Comenta que "hi ha d’haver disponibilitat financera i s’ha d’inserir dins les diferents prioritats o actuacions que vol fer el consistori en l’àmbit d’inversions" i conclou que "difícilment ara podem establir un termini d’execució".