25 d'abril de 2024

Les plantes de purins de les Masies de Voltregà i l'Esquirol tanquen tres mesos i els ramaders estan indignats

Els ramaders faran una assemblea dimarts i, fins i tot, es plantegen denunciar el trencament del contracte

El Ter 31 d'octubre de 2008 a les 14:17
Una imatge de la planta de tractament de purins de l'Esquirol
Les plantes de purins de les Masies de Voltregà i l’Esquirol tancaran les portes a partir d’aquest dissabte i durant tres mesos. L’empresa Guascor, titular de les plantes, ha presentat un expedient de regulació perquè els costos per fer-les funcionar no es compensaven amb els ingressos.

Els pagesos que hi porten purí van rebre la notificació tres dies abans del tancament. Les 200 granges que hi porten els seus residus ramaders, s’hauran d’espavilar. Eudald Senmartí és el responsable del sector porcí d’Unió de Pagesos.

Segons Guascor, el preu del gas, necessari per fer funcionar les plantes, ha pujat molt durant aquest 2008 i, en canvi, les primes que fixa el govern central per la venda d’electricitat han tingut un augment molt moderat. Guascor tanca tres mesos esperant que a principis d’any el govern central revisi les primes. Els ramaders estan indignats amb la decisió de l’empresa i aquest proper dimarts Assaporc ha convocat una assemblea per veure quines mesures es prenen. En aquesta assemblea es valoraran diverses propostes que passen per pressionar a l’empresa perquè obri o a l’administració per trobar una solució.

Els ramaders, fins i tot, es plantegen denunciar el trencament del contracte, ja que les plantes de purins poden funcionar fins el 2013. O demanar que l’administració catalana financi el transport del purí a altres zones durant aquests tres mesos.
Etiquetes: