26 d'abril de 2024

Tona crea un nou protocol per centralitzar els casos de consum de drogues que es detectin

S'ha comptat amb el suport del programa Drac del Consell Comarcal i ara se’n farà difusió a les escoles o al CAP

El Ter 31 d'octubre de 2008 a les 14:38
Es va començar a presentar el nou protocol aquest dijous, i també s'han enviat tríptics a les cases
Tona ha elaborat un nou protocol de salut per mirar de coordinar millor els casos relacionats amb el consum de drogues. Dijous al vespre es va presentar aquesta guia d’actuacions, que es centralitza amb un Equip Referent de Valoració i Suport.

La tècnica de Joventut, Bet Pol, explica que hi haurà una millora perquè s’unificaran els mecanismes d’actuació quan es detecti un cas. Segons Pol, aquesta eina serà molt útil per a agents juvenils, monitors esportius, professors o entitats, entre d’altres. Amb el nou equip que s’ha creat, integrat per un educador de serveis socials i per una infermera, tant es podrà assessorar el professional que ha detectat el cas com directament la persona afectada.

El mateix equip serà l’encarregat de fer el seguiment. Segons la tècnica de Joventut, s’ha estat treballant durant un any amb la Comissió Municipal de Prevenció i Atenció en Salut per poder elaborar el protocol. El projecte ha comptat amb el suport del programa Drac del Consell Comarcal i ara se’n farà difusió a les escoles, al CAP o als equipaments esportius. A més, s’ha enviat un tríptic informatiu a totes les cases de Tona. A partir d’aquí, és probable que altres municipis acabin seguint el mateix model.
Etiquetes:
Fires i festes