24 d'abril de 2024

Els casos de grip augmenten de manera progressiva, sense col·lapsar el CAP Manlleu

La incidència que hi ha a Manlleu “és similar a la resta de Catalunya"

Arola Cumeras 5 de febrer de 2015 a les 16:10
Una imatge d'una de les dosis de vacuna de la grip, que majoritàriament es presenta com a virus de grip A
A finals de gener l’Agència de Salut Pública de Catalunya va declarar l’epidèmia de grip. Durant la darrera setmana els casos han arribat a 240 per cada 100.000 habitants, segons s'ha pogut constatar a través de la xarxa dels 11 hospitals sentinella declarants distribuïts arreu del país.

És una situació que es considera habitual per a l'època de l'any. A Manlleu, els casos van augmentat però de manera progressiva. N’ha parlat la directora del CAP Manlleu, Anna Forcada. Segons la doctora Forcada, la incidència que hi ha a Manlleu "és similar a la resta de Catalunya i el Departament informa setmanalment dels casos, les visites domiciliàries i hospitalàries". Aquí "ha començat unes setmanes més tard de l’habitual". Els símptomes són "mucositat, tos seca, febre alta, dolors musicals i esgotament".

La doctora afirma que la vacuna contra la grip és "molt recomanable i que tots els majors de 60 anys haurien de fer-ho i els que tenen malalties cròniques també". El Departament analitza si els afectats per grip "s’havien vacunat o no". Afirma que "s’ha vist que alguns vacunats han agafat la malaltia però entre els casos greus i ha pocs vacunats, i d’alguna cosa serveix, per tenir menys casos greus".

La grip, aclareix, "no té un tractament curatiu sinó simptomàtic; per exemple contra la febre pot prendre algun antitèrmic, tos molesta, un antitussigen, etcètera". Per tal de recuperar-se millor, "si es té febre és millor reposar a casa".

Al CAP Manlleu, diu la seva directora, "no hi ha cap situació de col·lapse i podem atendre perfectament les visites". A més "cada dia, matí i tarda, hi ha un metge d’urgències al CAP per atendre les persones que no tinguin accés al seu metge de capçalera habitual". A pediatria la situació també és tranquil·la i "les agendes no estan saturades, tot i que els llindars es veu que van pujant i la incidència de grip augmenta; no estem desbordats".
Etiquetes:
Fires i festes