25 d'abril de 2024

Les escoles de Manlleu dediquen el mes de febrer a potenciar la recollida selectiva de piles

Es tracta d'una campanya que vol conscienciar als nens i a les famílies sobre la conveniència de la recollida selectiva

A. Traveria / A. Cumeras 7 de febrer de 2015 a les 12:27
Imatge de la campanya a l'escola Pompeu Fabra
Els centres de la Xarxa d’Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat han engegat una campanya conjunta per potenciar la recollida selectiva de piles durant el mes de febrer. Es tracta d’una iniciativa que té lloc per tercer any consecutiu aprofitant que ja han passat les festes de Nadal i moltes de les joguines que han rebut els nens i nenes porten piles.

La mestra de l’escola Pompeu Fabra de Manlleu, Rocío de Sardi, ha explicat a Ràdio Manlleu que "durant els anys que hem fet aquesta campanya hem notat que ens porta molta feina però que funciona molt bé perquè separem les piles segons els diferents tipus i els nens grans s’encarreguen de comptar-les".

La campanya es planteja amb els objectius de conscienciar sobre la conveniència de la recollida selectiva, i en concret dels residus tòxics, com ara les piles, promoure una actitud crítica envers l’estalvi energètic i fomentar hàbits que ajudin a preservar el medi ambient.

En les edicions anteriors s’han recollit prop de 300kg de piles en només un mes, una xifra molt positiva ja que representa el 13,5% de la quantitat anual recollida a tot el municipi. Per mantenir aquestes bones xifres, cada centre ha demanat la col.laboració a les famílies per aportar les piles al contenidor exprés que hi ha al mateix centre educatiu. La mateixa mestra ha dit que "a cada classe hi tenim capses on els nens poden tirar les piles i en els espais més oberts hi tenim contenidors perquè també hi col.laborin les famílies".

Els tractaments específics de reciclatge de les piles i acumuladors permeten, per una banda, recuperar part dels metalls que contenen i poder-los reintroduir en el cicle productiu, i, per altra banda, facilita la gestió de les instal.lacions de disposició del rebuig.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu