27 d'abril de 2024

Les escoles de Manlleu treuen les disfresses al carrer per Carnestoltes

La majoria d'escoles han preparat activitats i disfresses

Rayhana El Yandouzi 11 de febrer de 2015 a les 16:57
Imatge del Carnestoltes a l'entrada de l'escola Casals-Gràcia
Els més petits de les escoles organitzen la setmana de Carnaval a la seva manera. Durant aquestes dates, els centres de Manlleu es disfressen i celebren el carnaval amb diverses activitats, tallers i disfresses. El divendres és el dia del judici final del Carnestoltes per algunes escoles i el dia clau de la setmana per treure les disfresses de l’armari.

Raquel Puigví, coordinadora de Cicle Inicial de l’Escola Quatre Vents de Manlleu ha explicat que farà un rua pel barri Vilamirosa amb la companyia d’alguns capgrossos i gegants. Els tabalers del grup Els Serpents Sortiran de l’avinguda Pirineus i s’encapçalarà amb la carrossa muntada per l’associació de veïns del barri, passant pel carrer Vilamirosa, el carrer Doña Blanca i tornaran de nou al centre. Cada classe anirà disfressada amb elements significatius de "La nostra terra Catalunya". Els alumnes d’infantil es vestiran de sardanistes, caramellaires o diables. Mentre que a primària aniran disfressats de tres tombs, pa amb tomàquet, o fins i tot de Cabrera.

El Puig-Agut farà una rua de Carnaval al voltant del mercat Municipal. Sortiran per la porta del carrer Mercat i es dirigiran cap a l’avinguda de Roma i tornaran pel carrer Pintor Guàrdia per dirigir-se de nou a l’escola.

La rua de l’escola El Carme Vedruna també implicarà tallar el trànsit en els carrers que la conformen. La sortida serà al carrer Sant Ferran, seguidament passaran pel carrer Horta d’en Font, del Pont, de la Font, Baixa Cortada i finalment per la plaça Fra Bernadí. El director de l’escola Casals-Gràcia, Marc Codina, ha explicat que s’ha creat una unió a partir del Carnaval i la "Setmana de Catalunya" que han organitzat. De manera que els alumnes duran cada dia un element català i estudiaran les tradicions, menjars, cultura, llengua, jocs i danses. El divendres celebraran el judici del Carnestoltes, tot i que abans faran una rua pel barri de Gràcia.

Segons han explicat des del Pompeu Fabra a Ràdio Manlleu, la rua se celebrarà al pati de la mateixa escola. Els alumnes duran diferents elements durant la setmana i el dijous celebraran el "Dijous Llarder".

De cara als instituts no hi ha hagut tant moviment, ja que només a l’Institut Antoni Pous ha preparat activitats i disfresses de tot tipus. El dilluns es vestiran amb una sabata de cada, el dimarts de senyorets i senyoretes, el dimecres amb pijames i els dijous d’animals (dijous).

El divendres faran un concurs dins l’escola organitzat pels de 1r de batxillerat en el que es triarà la classe més ben disfressada. En general, les escoles de Manlleu celebraran el Carnaval als centres de manera original i oberta al públic amb diferents rues.

Alumnes de l'escola Casals-Gràcia amb les barretines

Etiquetes:
Ràdio Manlleu