26 d'abril de 2024

Aquest divendres s'inaugura la MAT

La inauguració de la interconnexió elèctrica entre la Península i França tindrà lloc a Montesquiu d'Albera

ACN 18 de febrer de 2015 a les 09:23
Una imatge d'una de les torres de la MAT
El proper divendres els presidents dels governs de l'estat espanyol i de França, Mariano Rajoy i Manuel Valls, inauguraran oficialment la línia de molt alta tensió (MAT), tot i que la seva activitat comercial no començarà fins a l'estiu. Es tracta d'un projecte polèmic per l'impacte ambiental sobre el territori i que en comarques com la d’Osona va generar una forta oposició.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest dilluns al vespre que la línia de molt alta tensió (MAT) significa una opció perquè Catalunya "sigui menys illa energètica". El cap de l'executiu català també ha admès que aquest projecte té un "impacte territorial, com totes les infraestructures". Per això, "hem d'assumir si aquest impacte és raonable o no en funció del benefici".

D'altra banda, el president de la Generalitat ha apuntat que encara no sap si anirà a la inauguració de divendres. El president del govern espanyol ha enviat una invitació a Mas, perquè assisteixi al dinar de feina que celebrarà divendres amb el primer ministre francès, Manuel Valls, a Girona. Així ho assegura el secretari de relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, que ha apuntat que, de moment, no hi ha resposta de la Generalitat.

La inauguració de la interconnexió elèctrica entre la Península i França tindrà lloc a Montesquiu d'Albera. L'executiu espanyol destaca la importància de la interconnexió amb França, que es farà realitat a finals de juny amb l'entrada en funcionament definitiva dels 400 kV que passen per les línies que uneixen Santa Llogaia i Bescanó. Permetrà duplicar la capacitat actual fins als 2.800 megawatts, de manera que la possibilitat de transferir energia passarà del 3% al 6%.
Etiquetes:
Economia i empresa