27 d'abril de 2024

L’Escola de Ballet M. Cinta presenta un espectacle que uneix música, poesia i dansa

La performance tindrà lloc aquest diumenge a les 6 de la tarda a la sala d’exposicions de Can Puget

A. Cumeras / A. Traveria 21 de febrer de 2015 a les 13:34
Aquest diumenge, l’Escola de Ballet Maria Cinta presenta per segon any consecutiu la performance "Melodia de mots en dansa", que combina música, poesia i dansa. La idea de representar alhora tres expressions artístiques, la música, la poesia i la dansa, neix de la proposta de presentar d’una manera artística els llibres de Montserrat Altarriba, afegint-hi la dansa de l’escola de ballet Maria Cinta.

El resultat final és un espectacle que combina diverses disciplines amb una pinzellada de música interpretada per els alumnes de les Escoles de Música de Manlleu i de Sant Hipòlit, i amb una lectura de poemes a càrrec de Jordi Suriñach i Montserrat Altarriba.

Amb aquest espectacle es posa de manifest l’estret vincle que es crea entre els sons, l’expressió de la paraula i el moviment del cos. En aquest sentit, els ballarins i ballarines representaran coreografies estructurades i algunes improvisades en el moment, seguint el ritme de la música en directe. La responsable de l’espectacle, Maria Cinta Benabarre, ha explicat a Ràdio Manlleu que aquest fet representa un avantatge per als alumnes perquè "quan un nen comença a tocar, es para i engega molts cops, però com que hi ha noies que estan ballant amb la seva música els obliga a no parar-se, i el mateix passa amb els alumnes de dansa".

Amb aquesta segona edició es consolida una proposta que vol seguir innovant i incorporant nous elements artístics. Maria Cinta ha explicat el que de cara a l’any vinent "ens agradaria comptar, per exemple, amb un o més pintors que pintin l’escena que estan veient durant l’espectacle".

"Melodia de mots en dansa" es podrà veure a la sala d’exposicions de Can Puget el diumenge dia 22 de febrer a les 6 de la tarda, i l’entrada és gratuïta.
Etiquetes:
Cultura