25 d'abril de 2024

L'equip de l'escola Casals-Gràcia de Manlleu 43 S.A., segon classificat a la First Lego League

El 22 de març l'equip manlleuenc viatjarà fins a Tenerife

Arola Cumeras 23 de febrer de 2015 a les 13:38
Una foto de l'equip de Manlleu 43 S.A., que va quedar segon classificat Foto: UVic
L'equip The Santperencs de Sant Pere de Torelló ha estat el vencedor de la tercera edició del torneig First Lego League (FLL) que es va fer dissabte a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. El segon classificat ha estat l'equip 43 S.A. de l’escola Casals-Gràcia de Manlleu.

Tots dos equips podran participar a la final estatal que tindrà lloc el Santa Cruz de Tenerife el 22 de març. Segons una de les professores responsables de l’equip de Casals-Gràcia, Elena Borge, es va valorar "el conjunt de tot". Al principi es va presentar "un projecte científic que anava sobre l’educació, com algú aprenia a fer alguna cosa". 43 SA va presentar un projecte sobre el reciclatge on "vam investigar i es va veure que calia començar des de molt petits i vam construir una joguina". A la part de valors, també van obtenir bona puntuació, que es va completar en l’àmbit pràctic.

Es tracta d’un grup barrejat de 3r i 4t d’ESO, que està format en total per 17 persones. D’aquests, "10 representants van fer l’exposició i van fer anar el robot". A mesura que s’anaven aproximant al torneig "va anar creixent la sensació d’equip, de fer pinya i anar tots a l’una". Durant la competició, entre els equips hi ha "molt bon ambient i camaraderia". Prèviament "no vèiem la possibilitat d’arribar fins a Tenerife" i van quedar molt sorpresos d’aquest bon resultat malgrat que eren conscients que "el robot funcionava bé i el projecte era bo".

Un cop a Tenerife, les proves són les mateixes. Amb aquest mes de marge "traduirem perquè les proves s’han de fer en castellà i si podem introduirem alguna petita millora al robot". Borge ha donat les gràcies pel "suport tan important del professorat, equip directiu i famílies i tot va donar forces als alumnes". L'equip està integrat per Santi Van Gelderen
Arnau Bautista, Sergi Prat, Miquel Arisa, Míriam Guzmán, Irene Castellón, Aina Celma, Dídac Maroto, Emma Gómez, Mireia Ayats. Han donat suport al conjunt Gemma Crespi, Bruna Sitjà, Gerard Canal, Aleix Alba, Dalila Allaoui, Carles Pous i Tarek Maimouni. Els entrenadors, a banda de Borge, són Ester Costa i Quim Bretcha

La competició d’enguany ha estat protagonitzada per 25 equips de nois i noies de 10 a 16 anys. Simultàniament al torneig de Vic de la FLL, hi ha hagut també un esdeveniment de robòtica amb 23 equips d’infants de 6 a 9 anys, la Junior FIRST LEGO League (Jr. FLL). Aquestes dues competicions tenen com a objectius principals la construcció i programació d’un robot que realitza unes missions preestablertes i, a més, el desenvolupament d’habilitats de treball en equip, emprenedoria, innovació i creativitat. El repte d’enguany, únic per a tots els tornejos d’aquesta disciplina a tot el món, ha estat World Class. Els participants han hagut de redissenyar com adquirim coneixements i habilitats en el segle XXI, i ensenyar als adults què necessiten aprendre i de quina manera volen aprendre.

La jornada, que ha comptat amb uns 350 participants, més d’un centenar de voluntaris i uns 1500 visitants, ha inclòs un espai de demostració dels "Garrins Metàl·lics", l’equip de robòtica dels estudiants d’enginyeria de Mecatrònica de la UVic-UCC que, a finals de març, participarà a la competició First Tech Challenge, a Eindhoven (Holanda).
Etiquetes:
Ràdio Manlleu