25 d'abril de 2024

Emocions a flor de pell al concert de l'Escolania de Montserrat a Manlleu

El proper concert dels Amics de la Música serà el 19 d'abril, amb una original proposta de cançons "a la carta"

Arola Cumeras 23 de febrer de 2015 a les 13:53
El concert del cor de l'Escolania de Montserrat a l'església de Santa Maria de Manlleu. Foto: Constanci Navarro GFM
L’església de Santa Maria de Manlleu es va omplir de gom a gom divendres per sentir el concert de l’Escolania de Montserrat. L’actuació estava impulsada pels Amics de la Música de Manlleu i es va concebre com un gran esdeveniment per celebrar els 25 anys del Cicle de Concerts.

Segons un dels integrants de l’entitat, el contratenor Jordi Domènech, va ser un concert "molt emotiu" perquè el Cicle de Concerts havia intentat durant anys, fins a 3 vegades, organitzar el concert però és el primer cop que van poder venir. A la gran qualitat del programa s’hi suma l’originalitat de la cançó i les grans veus i interpretacions. L’escolania té "una sonoritat i una manera de fer que és molt emocionant". Una bona mostra en van ser els bisos, que van acabar amb El Virolai amb el públic dempeus.

Amb aquest grup, remarca Domènech, "s’ha d’anar amb molta antelació perquè es dediquen al santuari i els concerts externs són amb comptagotes". A més, últimament tenen gires, com la que ara enceten a la Xina "i encara costa més encaixar les dates".

El proper concert del cicle serà a l’abril, el dia 19, quan es farà "un concert a la plaça dins del cap de setmana de la plaça enCantada. Segons Domènech, serà molt festiu i amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa. Han cregut que seria molt original perquè "serà el mateix públic, qui, a mà alçada i com si fos un menú, podrà escollir què té ganes de sentir". Comenta que hi haurà peces "de música clàssica, del segle XX, amb regust de jazz i altres" per "fer un menú al màxim d’atractiu per a tothom".
Etiquetes:
Cultura