26 d'abril de 2024

El pas a l'adolescència vist "en positiu" en una xerrada d'Antoni Argent a Manlleu

Aquesta conferència, subvencionada per la Diputació de Barcelona, és gratuïta

Arola Cumeras 24 de febrer de 2015 a les 18:25
Aquest dimecres a les 8 a la sala de Plens de l’Ajuntament de Manlleu, l'economista, professor de secundària i autor d’un estudi sobre l’èxit escolar dels alumnes d’Osona, Antoni Argent, farà una conferència titulada "El viatge de primària a secundària".

Aquesta és una oportunitat pels pares i mares per afrontar amb tranquil·litat aquest canvi d’etapa i tenir els criteris clars en el moment de la preinscripció que es farà del 10 al 17 de març. La xerrada-taller sorgeix d’una proposta que fa la Diputació de Barcelona perquè "el pas de primària a la secundària comporta inquietuds, preguntes i preocupacions dels pares i mares i mirarem de donar-hi resposta".

Segons Argent, "els nens i nenes a mesura que passin cursos entraran a l’etapa que molts no volen que arribi", la de l’adolescència. El professor mira de presentar aquesta etapa en positiu. A primer d’ESO, Argent destaca que ja s’estan formant i creixent com a persones. Dins del procés d’aprenentatge s’intenta que facin les coses motivats, amb ganes i amb il·lusió. El que es fa a l’institut "sens dubte els servirà per la vida".

La conferència durarà un parell d’hores i al final de l’activitat es podran resoldre dubtes. Les màximes inquietuds i preocupacions solen ser les amistats noves, les influències negatives, les drogues o el bullying, que "de vegades són situacions que es generalitzen però no són tan comunes i s’ha de tenir clar que l’educació és cosa de tots".

Aquesta conferència, subvencionada per la Diputació de Barcelona, és gratuïta i està organitzada pel Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Manlleu i la Xarxampa. Per participar-hi cal inscriure’s a educacio@manlleu.cat.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu