25 d'abril de 2024

El Síndic de Greuges de Manlleu vol aprofundir en l'estudi de la mobilitat

Durant el 2014 va registrar 25 casos

Arola Cumeras 24 de febrer de 2015 a les 18:34
Una imatge de Jordi Casellas als estudis de Ràdio Manlleu a finals del 2014
Jordi Casellas, l’actual síndic de Manlleu, va presentar la Memòria del 2014 durant l’últim ple municipal. Va esmentar el trànsit, la mobilitat i els obstacles a les voreres com a principals greuges que havia rebut per part dels ciutadans de Manlleu.

Davant de la demanda de desfibril·ladors en espais més cèntrics va celebrar la resposta de l’ajuntament que de moment ja n’ha instal·lat un i té previsió d’instal·lar-ne més. En total durant el 2014 s’ha actuat en 25 casos i se n’han derivat amb greuges uns 13, analitzats i que "han portat una mica més de feina". En els darrers anys és habitual atendre "entre 15 i 25 casos i molts només són consultes".

A la presentació va agrair a tots els regidors i empleats de l’Ajuntament "la seva col·laboració, sense la qual no seria possible fer aquesta feina". A l’anàlisi dels expedients presentats n’hi ha 6 en què les queixes van dirigides a temes de "trànsit i seguretat" i el síndic va fer notar "que hi havia hagut alguna intransigència, alguna falta d’atenció o d’informació al detingut o als seus familiars i s’ha demanat que es pugui moderar una mica aquest aspecte".

A més, va remarcar les dues actuacions d’ofici que havia presentat. Una d’elles feia referència "a la multitud d’obstacles que trobem a les voreres". Segons Casellas, en alguns casos "ja s’hi ha actuat" però n’han quedat d’altres de pendents.

El síndic també va recordar la demanda de desfibril·ladors que es va fer aquí a Manlleu. Els que hi havia estaven en instal·lacions esportives "i per tant no disponibles a totes les hores". Ara la Policia Municipal "ja disposa d’un desfibril·lador i sembla ser que se’n tindran d’altres". Com a projecte per aquest 2015, el síndic vol aprofundir en un estudi sobre la mobilitat.

En vista de les eleccions municipals del proper mes de maig va demanar que aquells que es presentin als comicis ho facin "amb ganes de servir el poble, amb humilitat i amb ganes de comprendre els ciutadans", deixant de banda "interessos particulars i partidistes que no ens interessen de cap manera". Tots els grups municipals van coincidir alhora de felicitar Casellas per la seva feina i l’alcalde, Pere Prat, va voler recordar que Manlleu és l’únic municipi d’Osona que té la figura del Síndic de Greuges que els "ajuda a fer autocrítica permanent, gràcies a la qual es millora la relació i atenció dels ciutadans de la ciutat".

Casellas va agrair la confiança de tots els regidors en la seva tasca explicant que el seu objectiu "no és fiscalitzar l’ajuntament" sinó aconseguir una relació estable i humil entre els ciutadans i el consistori. Casellas ha remarcat que l’experiència com a síndic "de poder ajudar la gent personalment s’agraeix i a mi m’omple".

L’oficina del Síndic està situada a Can Puget i 17 dels casos del 2014 s’han atès presencialment. Es pot fer la visita a hores convingudes, trucant al telèfon 93 851 45 29.
Etiquetes:
Societat