25 d'abril de 2024

Roger Mas i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al 14è Memorial Joan Prat de Manlleu

A la primera part hi haurà sardanes i la segona meitat es dedicarà a la música per a cobla amb veu de Roger Mas

Arola Cumeras 25 de febrer de 2015 a les 16:44
El Memorial Joan Prat del 2014, també a l'església de Santa Maria de Manlleu
El proper dissabte 28 a 2/4 de 10 del vespre l’església de Santa Maria de Manlleu acollirà el concert del 14è Memorial Joan Prat. Un dels integrants del Grup Sardanista Ocellets del Ter, Albert Dorca, ha explicat que el concert serà ofert per una de les formacions musicals més importants del país, la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L'orquestra tocarà sota la direcció de Marcel Sabaté i comptarà amb la col·laboració en solitari del cantautor solsoní Roger Mas. Segons Albert Dorca és una de les cites més importants del calendari anual i una "de les millors cobles que tenim aquí".

El concert, com ja és habitual, tindrà dues parts on es podran escoltar obres d’autors clàssics com Enric Morera o Emili Saló i també d’autors molt més contemporanis com Enric Ortí, el multipremiat Marc Timón o Xavier Guitó, del qual s’interpretarà per segona vegada la sardana "Una mica de mort" estrenada el passat 9 de gener en la inauguració del Tradicionàrius.

El Memorial Joan Prat, organitzat des del 2002 pel Grup Sardanista Ocellets del Ter, recorda la figura del desaparegut Joan Prat, sardanista manlleuenc i fundador del grup. Normalment "hi ha molta gent i l’església acostuma a quedar molt plena". El concert d'homenatge va començar a l’antic Teatre Centre i també s’havia fet al Teatre de Gràcia. Segons diu, en els últims anys s’han decantat pel marc de Santa Maria perquè "se sent ve, la gent ho pot veure, hi ha espai i és molt acollidor".

El concert s’estructurarà en dues parts. A la primera hi haurà sardanes i la segona meitat es dedicarà a la música per a cobla amb veu, que hi posarà "el toc especial de la veu d’en Roger Mas". S’interpretaran, entre d’altres, "El testament de n’Amèlia" o "Emboscat". Les entrades es poden comprar a la taquilla de l’església de Santa Maria una hora abans, a partir de les 9 del vespre, i valen 12 euros.
Etiquetes:
Cultura