26 d'abril de 2024

Ramon Espadaler exposa el protocol seguit en l'intent de rescat

Segons el conseller, l’avís en primera instància a Protecció Civil o altres cossos no s’inclou a l’actual protocol.

David Osa 26 de febrer de 2015 a les 13:48
Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu
El Conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya aquest matí per explicar com es va desenvolupar l’intent de rescat dels joves morts la matinada del 13 al 14 de gener prop del Mas Llentes, entre els quals hi havia la manlleuenca Mireia Pujols i la seva parella, de Campdevànol, Alfonso Picado.

Espadaler ha reiterat el seu condol a les famílies i ha exposat el protocol seguit. Després de la trucada realitzada per Picado al 112, es va tipificar l’actuació com a "persona malalta en espai públic" ja que el jove va reclamar assistència mèdica en una pista forestal però, coneixedor com era de la zona, no va esmentar que estigués perdut, ni tampoc que hagués tingut un accident ja que el cotxe se’ls havia quedat embarrancat en un bassal.

Això va fer actuar el Servei d’Emergències Mèdiques i el cos dels Mossos d’Esquadra, però no els Bombers, que no van rebre l’ordre fins més endavant, ni tampoc Protecció Civil o altres cossos d’actuació que no van ser informats. Segons el conseller, l’avís en primera instància a Protecció Civil o altres cossos no s’inclou a l’actual protocol.

Els membres de la Comissió d’Interior han qüestionat el protocol seguit i han exposat que, més enllà dels problemes de l’entorn o de la manca de cobertura telefònica, el protocol va fallar amb errades diverses. El conseller Ramon Espadaler ha afirmat que el protocol és millorable, però no l’ha considerat erroni.

Alguns representants de les famílies de les víctimes han estat presents a la Comissió seguint la compareixença d’Espadaler. A les 6 de la tarda hi haurà concentracions a Campdevànol i a Manlleu per demanar responsabilitats. La concentració a Manlleu tindrà lloc a les 6 de la tarda a la plaça Fra Bernadí.
Etiquetes:
Societat