26 d'abril de 2024

El Tribunal Suprem dóna la raó a CCOO en la defensa de les urgències nocturnes

Des del sindicat demanen que es col·loqui un segon punt d’atenció nocturna per resoldre el dèficit actual.

David Osa 26 de febrer de 2015 a les 14:10
Alguns membres del sindicat CCOO es van reunir davant el CAP de Manlleu
El Tribunal Suprem considera que el servei d’urgència de primària d’Osona és insuficient i ha donat així la raó al sindicat Comissions Obreres (CCOO) i a la sentència que van interposar contra l’Institut Català de la Salut. El servei d’urgències a Osona disposa d’un únic punt d’atenció durant les nits ubicat a l’Hospital General de Vic, fet que no compleix amb els requisits de temps i distància. Des del sindicat demanen que es col·loqui un segon punt d’atenció nocturna per resoldre el dèficit actual.

Per valorar la decisió del Tribunal Suprem, la secció regional de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona va atendre aquest dimecres els mitjans en un acte davant del Centre d’Atenció Primària de Manlleu. El secretari general de la secció regional de CCOO, Gonzalo Plata, va afirmar que l’atenció actual d’urgències en horari nocturn és deficitària.

Ampliar el servei és un fet demanat des de fa 7 anys pel sindicat sense que s’hagués avançat en la consecució d’aquest segon punt d’atenció sol·licitat. La responsable de la Federació de Sanitat de CCOO, Sílvia Espinosa, va valorar positivament la decisió del Tribunal Suprem i espera que l’Institut Català de la Salut, amb qui tenien una reunió avui, responguin amb l’aprovació d’un segon punt d’atenció en el marge de dos mesos.

A l’atenció als mitjans també hi ha participat Miquel Sànchez, coordinador del sindicat a Osona i, com hem esmentat abans, candidat d’Iniciativa per Catalunya Verds a les eleccions municipals de Manlleu. Sànchez ha esmentat que a títol personal lluitarà perquè el segon punt d’atenció d’urgències per la nit s’instal·li a Manlleu per atendre Osona Nord, encara que Sílvia Espinosa ha volgut deixar clar que no hi ha una proposta per a cap municipi en concret sinó una voluntat oberta a tota la comarca per respondre als requeriments de distància i d’atenció primària disponible sempre en menys de 30 minuts.
Etiquetes:
Fires i festes