23 d'abril de 2024

Seguiment desigual de la vaga en contra de la reforma universitària

En protesta per aquesta decisió, es van celebrar dues jornades de vaga, dimecres i dijous, a la formació secundària

David Osa 27 de febrer de 2015 a les 14:30
Imatge d'arxiu de l'Institut Antoni Pous i Argila
La reordenació dels estudis universitaris proposada pel Ministeri d’Educació no ha estat ben rebuda pels col·lectius d’estudiants, que troben en el nou pla de 3+2 un encariment dels seus estudis. El nou pla proposa variar l’actual proposta, dividida en 4 anys de grau i 1 any de Màster, per posar-hi una altra amb graus més curts, de 3 anys, i màsters d’una durada de 2 anys. El cost més elevat dels crèdits en els màsters fa que el preu global de la formació pugi.

En protesta per aquesta decisió, es van celebrar dues jornades de vaga, dimecres i dijous, a la formació secundària. El seguiment de la vaga va ser desigual. A l’Institut Antoni Pous i Argiola el dimecres van fer pagar els 230 alumnes de cicles formatius i el dijous també s’hi van sumar 65 estudiants de Batxillerat. A La Salle de Manlleu, en canvi, el seguiment va ser molt reduït, amb només una absència de 5 o 6 alumnes en motiu de la vaga.

Segons Mireia Sala, membre del sindicat SEPC Osona i estudiant de l’Institut Antoni Pous, l’actual proposta és injusta perquè suposa un encariment dels estudis universitaris.

A més de la vaga, aquest dijous també va tenir lloc una manifestació pels carrers de Vic amb un centenar d’estudiants. Sala explica com va transcórrer la manifestació d’aquest dijous.

Els rectors de les diverses universitats espanyoles van pactar demorar l’aplicació de la reforma universitària a 2017 per mostrar el seu desacord amb el Ministeri però tot i així des dels col·lectius d’estudiants es considera necessari que s’aturi totalment la reforma.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu