25 d'abril de 2024

El servei d'intervenció socioeducativa de Vic canvia d'ubicació

El centre té capacitat per 35 nens i nenes i adolescents de sis a divuit anys

ACN 27 de febrer de 2015 a les 16:43
'La caseta del guarda' està ubicat al carrer Morgades de Vic
El nou espai municipal on s'ubica el Servei d'Intervenció Socioeducativa - Centre Obert de Vic, La caseta del guarda, s'ha inaugurat aquesta setmana en un edifici al carrer Morgades, després que el servei es situés durant uns anys en unes instal·lacions a prop del Mercat Municipal.

La coordinadora de l'àrea social de l'Ajuntament de Vic, Núria Homs, ha explicat que el canvi d'ubicació ha servit per "dignificar" l'espai i, a més, han aprofitat per generar un canvi en el model que fins ara oferien. Si bé fins ara els serveis tenien una mirada "molt més assistencial", ara s'ha optat per obligar un canvi en els adults que repercuteixi en els infants i adolescents. Homs ha assenyalat que busquen "compromís" per part dels nous usuaris, perquè serveixi com a pal de paller per generar el canvi que cerquen.

Els usuaris del servei són famílies en risc d'exclusió que van al Centre Obert derivats pels serveis socials de l'Ajuntament de Vic. Després d'una primera entrevista, s'analitza quines són les necessitats de cada nucli familiar i, llavors, els infants i la família participen en algun dels sis programes que ofereix el centre.

El treball que es duu a terme pot anar des del reforç d'hàbits d'higiene, passant per transmetre hàbits d'estudi o ajudar a adquirir altres capacitats psicosocials. A més, també s'incideix en què les famílies participin en la vida comunitària de la ciutat o s'ofereix un ajut per reforçar les relacions familiars, per exemple en com establir límits als seus fills.
Etiquetes:
Societat