26 d'abril de 2024

La cobla Canigó de Torelló celebra els 75 anys amb un retrobament de músics que havien passat per la formació

El concert commemoratiu va aconseguir omplir dues terceres parts del teatre, en una jornada emotiva

El Ter 3 de novembre de 2008 a les 14:37
Una imatge dels inicis de la cobla
La cobla Canigó de torelló va celebrar diumenge, amb un espectacle al teatre Cirvianum, els seus 75è aniversari. Per fer-ho, va reunir molts dels músics que han format part de la cobla al llarg d’aquests anys d’història.

En total, van ser una trentena de músics de totes les èpoques els que es van aplegar dalt de l’escenari. Es van poder escoltar quinze peces, dues de les quals s’estrenaven. Una d’elles era Canigó, noces de platí, de Jaume Roma i l’altra es titulava Els primers 75 anys, i era obra de Josep Caselles, l’actual responsable de la cobla. El mateix Caselles, que fa 17 anys que toca la tenora a la Canigó i que va coordinar els actes, parlava de la bona relació que hi ha entre els músics.

El concert commemoratiu va aconseguir omplir dues terceres parts del teatre, en una jornada emotiva. A la segona part, van actuar els cors de Rocaprevera i de la parròquia de Montserrat i a la tercera i última s’hi van afegir els sardanistes. Segons Caselles, cal ser optimista respecte el futur del món de la cobla.

La celebració va incloure la presentació del llibre ‘Una màquina d’espavilar ocells de nit’, de Jordi Lara, en què esmenta el seu pas per la cobla Canigó. La formació acostuma a fer més de 80 actuacions cada any.
Etiquetes:
Cultura