25 d'abril de 2024

Bon Preu vol fer un supermercat al solar de Can Brocato de Manlleu

Ajuntament de Manlleu i Bon Preu uniran esforços per donar una sortida a la zona de Can Brocato ara abandonada

Redacció 2 de març de 2015 a les 13:42
Solar de Can Brocato. Foto: E.García
Bon Preu ha mostrat el seu interès en crear una nova superfície comercial a l’antic solar de Can Brocato. L’Ajuntament de Manlleu va aprovar, en l’últim ple, una modificació urbanística en la que es permet l’entrada del gran comerç a la població. De fet va ser el mateix grup Bon Preu l’artífex d’aquesta modificació qui va sol·licitar al consistori manlleuenc la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per tal de que el solar de Can Brocato passés a ser zona comercial en comptes de residencial.

Des del consistori aquest canvi es preveu positiu, ja que milloraria l’estat en què es troba aquesta zona, abandonada des de fa un seguit d’anys. El regidor d’urbanisme de l’ajuntament de Manlleu Pep Mas afirma que és una oportunitat per tal de "donar resposta a aquests 10.000m2 que tenim a la trama urbana i es veu difícil el seu desenvolupament" a més, aquest canvi també té una finalitat de tractar conjuntament amb Bon Preu la disposició d’habitatge públic.

El POUM vigent firmava que aquesta zona de Can Brocato, situada a la zona de les piscines de Manlleu, era únicament per habitatge públic amb zona verda. Però en l’últim ple celebrat, al més de febrer, es va creure oportú de modificar el pla urbanístic per tal de aconseguir millores. Des del consistori es creu oportú modificar el POUM ja que en aquests moments, per la crisi, és inviable mantenir aquesta zona i alhora edificar habitatges públics. Amb aquesta modificació, Manlleu no es quedarà sense els 21 habitatges públics, encara per construir, sinó que es traslladaran a una altra zona de Manlleu. Segons Pep Mas es centrarà sobretot en un solar entre el carrer Rusiñol i el carrer Vàzquez de Mella.

Encara no està previst quan començaran les obres de la nova superfície comercial, ja que encara està en procés burocràtic. En els propers dies es coneixeran els canvis i repercussions que tindrà aquesta modificació del pla urbanístic.