26 d'abril de 2024

Pimec Catalunya Central avisa que amb la remuntada caldran treballadors qualificats

Els empresaris osonencs veuen el futur dels seus sectors amb optimisme

ACN 4 de març de 2015 a les 16:50
Una imatge de la trobada amb empresaris
Una desena d'empresaris han participat aquest dimarts en una trobada amb Pimec per analitzar la situació actual de les empreses d'Osona i conèixer quines són les seves necessitats. El president de Pimec, Josep González, ha explicat que l'horitzó que fins fa poc es mostrava fosc "ara comença a esvair-se i deixa veure un fil d'esperança per a la remuntada".

Tot i l'optimisme d'algunes empreses, el president ha recordat que el dia a dia de moltes pimes i autònoms continua sent "complicat". Per la seva banda, el president de Pimec a la Catalunya Central, Esteve Pintó, ha explicat que de la trobada amb els empresaris osonencs aquests han assenyalat que en cap cas baixarien el nombre de contractacions. En el pitjor dels casos, ha apuntat, les empreses que han participat a la trobada han dit que mantindrien el nombre d'empleats.

Ha assenyalat que calen mesures de reactivació econòmica perquè el teixit productiu guanyi competitivitat, com per exemple, línies específiques de finançament per adquirir bens d'equip. Josep González ha volgut fer un elogi de la formació professional.

Del diàleg amb els empresaris, també ha sortit una radiografia de com són les empreses de la comarca. Pintó ha destacat que es prima molt el factor proximitat, hi ha una gran preocupació per la morositat i el fet que l'energia que han de pagar sigui la més cara d'Europa o la dificultat per accedir als crèdits bancaris.
Etiquetes:
Economia i empresa