25 d'abril de 2024

Una 'performance' de l'Antoni Pous i l'obra Abandónate mucho, pel Dia de les Dones

La lectura del manifest, divendres, anirà a càrrec de La Xinxa

Arola Cumeras 4 de març de 2015 a les 17:28
La lectura del manifest del Dia de les Dones del 2014 a Manlleu
Manlleu inicia la campanya del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un programa ampli que aposta per la participació ciutadana. Dijous es durà a terme la xerrada "Una majoria silenciada. El treball de les dones a les fàbriques tèxtils del Ter", organitzada per Afadip, a càrrec de Pere Casas. El actes principals de la campanya es centraran divendres i dissabte.

Divendres 6 es farà, a la plaça Fra Bernadí es farà la lectura d’un manifest del grup feminista de Manlleu La Xinxa, seguit d’una performance a càrrec de l’alumnat del Cicle d'Integració Social de l’Institut Antoni Pous. Es complementarà amb la xocolatada feta per l’associació l’Ordit, tal com ha explicat la tècnica del SIAD Belén Herrero.

Segons Herrero, la voluntat és que hi hagi "gent de diferents edats però especialment gent jove" i també s’ha fet una campanya amb cartells als comerços en què infants i joves d’escoles i instituts han fet una reflexió amb una frase o un dibuix sobre "els drets de les dones". Dissabte 7 a les 6 de tarda es podrà veure l’espectacle músic teatral "Abandónate mucho" de la companyia Las XL, composada per la manlleuenca Marta Sitjà i Nía Cortijo.

L’espectacle tindrà lloc a l’auditori Fundació Antiga Caixa de Manlleu. Les entrades valen 3 euros, destinats a l’entitat manlleuenca Dones Solidàries. Ja són la venda al SIAD, al carrer Baixa Cortada o bé al Rober. El mateix dia a les 5 de la tarda se'n podrà comprar a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, al carrer del Pont. L’obra té ingredients com "la música" i té "molt d’humor, un to molt divertit". L’any passat es va poder veure a Vic i també han estat a Tàrrega i fins i tot a Colòmbia.

Diumenge a 2/4 de 5 de la tarda hi haurà un concert de Joan Usart a l’Hospital de Sant Jaume per poder "apropar els actes també fins a la gent gran". El dilluns dia 9, al mateix hospital, es durà a terme el recital poètic. A més, del 6 de març al 17 d’abril es podrà visitar l’exposició "Flors i dones intel·ligents" al Mercat Municipal de Manlleu. La va elaborar l’any passat l’Afadip, però l’ha cedit a l’Ajuntament. Els actes seguiran el dia 14 amb una Hora del conte a la biblioteca i una pel·lícula al Cinema Casal de Gràcia.
Etiquetes:
Societat