26 d'abril de 2024

Comença l'e-week de Vic amb la presentació d'un campus virtual per a universitaris

El convidat estrella de la Setmana Digital és Robert Logan que serà aquest dimarts a la UVic

El Ter 3 de novembre de 2008 a les 16:26
Un moment de la inauguració de la Setmana Digital de Vic
La cinquena edició de l’e-week, la Setmana Digital de Vic, ha donat el tret de sortida aquest dilluns. El certamen s’allarga durant tota la setmana i té com a centre de debat la comunicació mòbil. Precisament, aquest dilluns s’ha presentat el projecte CampusMovil.net. Es tracta d’una xarxa social en línia via dispositius mòbils per a la comunitat universitària espanyola.

El projecte del CampusMovil.net està participat per la Universitat de Vic. Segons els promotors de www.campusmovil.net, el fet de treballar amb telèfons mòbils i altres dispositius permet aprofitar el temps quan no s'està davant un ordinador, com pot ser el transport públic, temps entre classe i classe o a la biblioteca i als bars. Aquesta xarxa social també permetrà rebre notícies i esdeveniments de la universitat i el seu entorn, dissenyar mini comunitats o escoltar classes i altres continguts multimèdia breus. Inicialment, el projecte neix per l'estat espanyol tot i que l'objectiu és ampliar el projecte a tota la comunitat iberoamericana.

L'ideòleg d'aquest projecte és el professor de la UVic Hugo Pardo. Inicialment, el projecte que ara comença a desenvolupar s'iniciarà amb la participació d'uns 500 estudiants de la UVic que han estat convidats a provar-lo. Posteriorment s'anirà 'ajustant' per anar-hi incorporant la resta de la comunitat universitària de l'estat.

La cinquena edició de l’e-week s’ha encetat al matí amb una conferència sobre ‘Xarxes socials’ a càrrec de Luis Ángel Fernández Hermana, just després de la inauguració de la Setmana Digital de Vic. El convidat estrella d’aquesta edició és Robert Logan, reconegut expert internacional en ecologia de la comunicació i deixeble de Marshall McLuhan, que serà a Vic aquest dimarts. L’altra vessant de l’e-week, a banda de les conferències i actes acadèmics, és la social. Durant tot l’any s’ofereixen cursos pels ciutadans que volen introduir-se en el món de les noves tecnologies. Durant aquesta setmana se n’ofereixen una desena més.

La Setmana Digital de Vic pretén donar a conèixer i debatre els usos i les aplicacions de les tecnologies de la informació i la comunicació. Durant aquesta setmana també hi haurà la presentació de l’associació d’empreses TIC de la comarca d’Osona, una jornada de blogs i Osonosfera i una jornada sobre el programari lliure a Catalunya. Aquesta cinquena edició serà l’última que es celebrarà al mes de novembre, ja que la propera es farà pel maig amb un nou format.
Etiquetes: