25 d'abril de 2024

Es completa l'intercanvi entre alumnes de l'institut Antoni Pous i alumnes belgues

Aquest mes l'institut presenta una nova candidatura per una iniciativa per als cursos vinents, que es dirà Erasmus Plus

Arola Cumeras 10 de març de 2015 a les 13:33
Una imatge d'una de les visites que van fer els manlleuencs a Flandes
Tretze alumes i dos professors de l’Institut Antoni Pous de Manlleu van passar una setmana a Overpelt, a la regió belga de Flandes. El viatge va molt vinculat al projecte Comenius, European Tales and Treasures, amb el qual l’institut manlleuenc havia donat a conèixer a d’altres països europeus la llegenda del Serpent.

Els belgues van ser aquí pel novembre i ara els manlleuencs els han tornat la visita. Joan Mitjavila, cap de Seminari de Llengües estrangeres de l’Antoni Pous s’encarrega de coordinar els programes i projectes europeus. Ha comentat que l’estada era part del projecte "Catalonia and Flanders: Two dynamic European Regions" que tenia com a objectiu assolir un coneixement millor d’aquestes dues zones.

Els alumnes de Manlleu van realitzar diverses activitats a Flandes com ara assistir a classes, competicions esportives i visites a llocs d’interès. Concretament es va anar a Anvers i a llocs relacionats amb la memòria de les dues guerres mundials. Segons Mitjavila, sortir a l’exterior té molts beneficis per als alumnes com ara "practicar altres idiomes, però sobretot es tracta de conèixer altres realitat", de vegades sorprenents, com és el cas de "les cues de bicicletes que hi havia cada matí per anar a l'escola".

El centre fa un balanç molt satisfactori de l’activitat i espera donar-hi continuïtat en els propers cursos. Volen intentar reeditar el Comenius, i aquest mes presentaran una nova candidatura per una nova iniciativa per als cursos vinents, que es dirà Erasmus Plus. S’han ajuntat 5 centres de 5 països diferents per demanar aquest projecte pels propers 2 cursos.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu