27 d'abril de 2024

La rotonda del pont de Can Molas ja és operativa

Manquen les peces de cautxú que formen pròpiament la rotonda trepitjable

El Ter 10 de març de 2015 a les 16:24
Una imatge del nou giratori del pont de Can Molas, aquest dimarts
La rotonda que s’ha construït al pont de Can Molas, a la cruïlla amb el passeig del Ter, passeig de Sant Joan i carrer del Pont està pràcticament acabada, però pendent de la instal·lació dels elements de cautxú, que seran també de color vermellós, com la senyalització al paviment.

Segons el regidor d’Urbanisme, Pep Mas, les obres estan "en la fase definitiva, ja s’ha formigonat la part central, s’ha adequat l’entorn" i els darrers detalls s’aniran enllestint de manera ràpida. Actualment manquen les peces de cautxú que formen pròpiament la rotonda trepitjable "no ha arribat a l’empresa subministradora i no l’han pogut facilitar a l’empresa que executa les obres". La cruïlla "funciona amb normalitat, amb la senyalització horitzontal amb pintura".

Estem a "la fase final però manquen serrells", diu Mas. L’actuació ha comportat un "canvi de rasants que permet disposar la plataforma amb rotonda central que esperem que millorarà de manera notòria la mobilitat". El carrer del Pont ha quedat reobert i aquesta setmana s’espera que es pugui obrir també el pas per als veïns del carrer Sant Ferran, que podran fer el gir a l’esquerra.

De moment, "es recomana que vagin a girar pel carrer Sant Domènech però la previsió és que durant aquesta setmana ja es pugui fer el gir cap al passeig del Ter". Pel que fa a les obres del canal "a mitjan juny, si tot va bé, esperem donar per finalitzada l’actuació al canal", que es restaura entre els carrers "Enric Delaris i Vendrell".

Per girar en direcció est, ja es permet però no com abans de les obres sinó passant per la bàscula. El tall de circulació al pont "en la seva pràctica totalitat dissabte i amb caràcter puntual diumenge" va ser "efectiu perquè es va poder avançar en la disposició del formigonat de la zona i no va comportar incidències remarcables en la circulació".