26 d'abril de 2024

Manlleu amplia el nombre d'aparells de teleassistència per a la gent gran

L'Ajuntament ha fet un conveni directament amb l'empresa perquè s'han superat els topalls que contempla la Diputació

Arola Cumeras 12 de març de 2015 a les 13:35
Una imatge d'arxiu d'un aparell de teleassistència. Foto: La Xarxa
L’Ajuntament de Manlleu amplia la dotació de teleassistències amb un nou contracte directe perquè ja s’havia assolit el topall màxim d’aparells que reben subvenció segons els barems de la Diputació de Barcelona. S’ha fet una ampliació i un nou tipus de contracte, mantenint l'actual, segons ha remarcat la directora de Serveis Socials, Àgata Gelpí.

Ara, "no es podia donar sortida a la llista d’espera actual a través de la Diputació" i es fa "un contracte directe amb l’Ajuntament". Els beneficiaris "pagaran el mateix, uns 8 euros mensuals" i serà l’Ajuntament de Manlleu "qui farà la mateixa funció que la Diputació a través d’un contracte menor". Es donarà resposta a 30 unitats familiars, ja que durant els mesos de març i abril es podran col·locar 30 nous aparells, el finançament dels quals anirà a càrrec de l’ajuntament.

Amb el nou contracte menor, Manlleu disposarà de més de 400 aparells. Segons Gelpí "hi ha d’altres municipis que també han fet aquesta ampliació amb pressupost propi". El servei de teleassistència suposa una important actuació preventiva ja que ofereix atenció 24 hores al dia els 365 dies de l’any.

Des dels Serveis Socials municipals s’ofereix, en el marc dels serveis oferts en la cartera de Serveis Socials, el servei de teleassistència per a persones grans. El servei respon a situacions d’urgència com poden ser caigudes de persones grans que viuen soles o atenció immediata en casos d’averies o altres incidències dins la llar.

A la comarca d’Osona es compta amb una furgoneta ubicada al territori que dóna atenció als domicilis en casos de necessitat. El servei de teleassistència s’ofereix amb el suport de la Diputació de Barcelona, i ha atès durant el 2014 a 459 persones de manera continuada, "amb uns 390 aparells" alguns dels quals han canviat de mans durant aquest període.

La iniciativa té relació amb el programa Serveis Socials més a prop, una campanya que s’ha fet per tercera vegada a totes les persones grans majors de 80 anys . Amb les visites a la gent gran, va augmentar la demanda del servei. Segons Gelpí "hi havia gent que no ho coneixia, que quan va saber que era un bon servei va decidir que també ho volia". La partida que hi destinarà l’Ajuntament aquest any "no arriba als 5.000 euros".
Etiquetes:
Fires i festes