26 d'abril de 2024

Pere Prat: "S'ha acabat un malson"

S’ha mostrat content del tancament del cas de la FMC i ha dit que sempre ha tingut "la consciència tranquil·la"

Arola Cumeras 17 de març de 2015 a les 13:56
Una imatge recent de Pere Prat amb el conseller Santi Vila
L'Audiència de Barcelona ha arxivat el cas dels suposats sobresous de la FMC perquè la considera un ens privat. El tribunal desimputa una quarantena d'alcaldes, entre ells el de Manlleu, Pere Prat, a qui la Fiscalia Anticorrupció acusava de malversació de fons públics per haver cobrat presumptament dietes irregulars.

El batlle ha reiterat que els diners cobrats, en el seu cas uns 4.176 euros, corresponien a "una dedicació i una responsabilitat, com a vicepresident que vaig ser, en reunions internes, en comissions i altres òrgans". Prat ha volgut remarcar que "el treball, la dedicació i els quilòmetres hi eren". A més, "de les quantitats que estem parlant, totes són molt respectables, però era un malson que s’ha acabat". Prat ha explicat en declaracions a Ràdio Manlleu que "hem acabat un malson".

En una breu interlocutòria, l'Audiència afirma que els diners que procedeixen d'entitats públiques "perden" aquesta condició en el moment que ingressen a la FMC. Per tant, ja no es pot culpar ni els administradors de l'entitat ni els seus membres de malversar fons públics. El batlle ha considerat que "són els arguments que deien els nostres advocats, que és una entitat privada i si hi s’hagués fet alguna cosa malament no era culpa dels alcaldes, sinó de la mateixa FMC i s’havia de reparar, tal com s’ha fet". Tot plegat, ha considerat "feia tuf de persecució".

S’ha mostrat content del tancament del cas i ha dit que "hem de mirar endavant sense rancor; sempre hem tingut la consciència molt tranquil·la i molt neta, és un episodi que tanquem". Ha reconegut que ha estat una etapa "molt dolorosa per nosaltres, per la família i per als amics". Ha celebrat que hagi conclòs el procés en pocs mesos "tot i que per nosaltres encara ha trigat massa". Prat ha estat en contacte amb altres alcaldes "com en Josep Maria Freixanet i altres alcaldes d’ERC afectats per la qüestió i lògicament hi ha una gran alegria; la injustícia ha quedat resolta".
Etiquetes:
Política Municipal