24 d'abril de 2024

El taller de joves del Teatre Centre estrena Les dones sàvies, de Molière

La comèdia està escrita en forma de "crítica del coneixement i de la saviesa" amb el rerefons d'una història d'amor

Arola Cumeras 20 de març de 2015 a les 18:06
Els joves actors i actrius que estrenen el muntatge del Teatre Centre
Dissabte a 2/4 de 9 del vespre el Teatre Centre estrenarà Les dones sàvies, una adaptació de l’obra de Molière. Es podrà veure a l'Espai Rusiñol el resultat d’un dels tallers per a joves que tira endavant l’entitat. El muntatge el dirigeixen Anna Presegué i Irene Gutiérrez.

Al taller hi han participat vuit joves, amb majoria de noies, de primer d’ESO a segon de Batxillerat, que ja van fer el taller l’any passat. Segons Gutiérrez, ha estat tot un repte poder representar una obra de teatre en vers. Ha portat "molta feina però estem contentes amb el resultat".

La comèdia està escrita en forma de "crítica del coneixement i de la saviesa, però amb la base d’una història d’amor". La protagonista, Enriqueta, té "dos pretendents, Tril·liró, un poeta, i Clitandre, que és un noi benestant". Una comèdia d'embolics al més pur estil Molière, on els espectadors gaudiran d'un humor sarcàstic i un punt absurd.Pel que fa al text, la "complicació del vers s’hi ha unit el llenguatge, amb paraules molt cultes i noves per ells". Han mirat de "trencar el vers i no caure en aquestes rimes".

Les entrades estan a la venda una hora abans a taquilla, a partir de 2/4 de 8, i valen 3 euros per als socis i 4 per als que no ho siguin.
Etiquetes:
Cultura