25 d'abril de 2024

Teyco construirà l'aparcament soterrani del nou complex cultural de Vic

La PxC que s'ha abstingut en la votació i ha criticat el procediment per l'aprovació

El Ter 3 de novembre de 2008 a les 19:25
El grup de PxC (a la foto) s´ha abstingut tot i demanar prèviament que el punt es quedés sobre la taula
L'empresa Teyco construirà el nou aparcament soterrani que es construirà al subsòl del parc Armand Quintana de Vic, adjacent al nou complex cultural. L'obra s'ha adjudicat per 4.081.018 euros.

El primer tinent d'alcalde i responsable de les àrees de cultura i urbanisme, Xavier Solà (CiU), ha justificat en el ple d'aquest dilluns la necessitat d'aquest pàrquing.

Solà diu que reservar places en altres aparcaments de la ciutat quan hi hagi activitat al complex cultural seria 'absolutament inviable' per les necessitats pròpies que tenen aquests aparcaments mentre que el fet de crear places en superfície a la zona del complex és 'difícil' a causa de la densitat que presenta aquesta zona.

Solà ha defensat durant el ple la construcció d'aquest aparcament que tindrà dues plantes i unes 250 places per les necessitats que requereix un equipament d'aquest tipus. CiU, PSC i ERC que són els tres grups que donen suport al govern han votat favorablement. La PxC que s'ha abstingut en la votació i ha criticat el procediment per l'aprovació.

El seu portaveu, Josep Anglada, ha denunciat que quan dimecres es va convocar el ple no hi havia l'expedient complet a la carpeta de secretària que consulten els regidors. Davant d'aquest fet, l'equip de govern que sosté que l'expedient ja estava disponible en la junta de portaveus on va assistir Anglada ha optat per deixar el punt sobre la taula i aprovar-lo d'urgència en el tram final de la sessió.

La CUP que ha votat en contra del projecte sosté que l'aparcament no és necessari. D’altra banda, el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Tornafoch s'ha felicitat que l'adjudicació es faci amb l'informe favorable de la intervenció municipal cosa que 'no va passar amb l'acord de contractació de les obres'. ICVEUiA s'ha abstingut.

L´equip de govern capitenejat per l´alcalde, Josep Maria Vila d´Abadal en defensa la construcció

Etiquetes:
Política Municipal