25 d'abril de 2024

Dolors Collell encapçala la llista de MÉS Manlleu, que vol "noves majories d'esquerres"

Pel gener es va aprovar la fusió entre Nova Esquerra Catalana (NECat) i Moviment Catalunya, que ha donat lloc a MÉS

Arola Cumeras 24 de març de 2015 a les 13:59
La manlleuenca Dolors Collell
MÉS Manlleu, una nova candidatura per a les properes eleccions municipals, estarà encapçalada per Dolors Collell, Rafa Cuenca i Núria Callís.

Aquesta candidatura comptarà amb un ampli grup de ciutadans independents que afirmen que tenen un ideari progressista i que volen contribuir a configurar noves majories d’esquerres.

El grup impulsor està elaborant les idees força i les línies programàtiques que seran presentades en públic durant el mes d’abril així com la resta de la candidatura que s’està perfilant. Segons ha comentat a Ràdio Manlleu la cap de llista, de moment "preferim tenir clar l’ordre de tothom abans de donar la resta de noms". Ara "estem treballant en el programa, amb un equip de gent compromesa" i durant l’abril podrem fer la presentació.

Pel gener es va aprovar la fusió entre Nova Esquerra Catalana (NECat) i Moviment Catalunya. Moviment d'Esquerres (MES) és el nom sota el qual s'integren els dos partits nascuts de les escissions del PSC. L'objectiu de MES és aglutinar els socialistes sobiranistes i ser la clau per assegurar governs d'esquerres, tant en l'àmbit municipal com a la Generalitat. Segons Collell, a Manlleu durant aquests mesos han estat en converses amb ERC, ICV i la CUP per mirar de "buscar un consens de noves majories d’esquerres i un ideari progressista, que ens defineix". Ara, però "cal buscar alternatives on no només hi juguin els partits polítics".

Dolors Collell i Pere Prat, d’ERC, van anar junts a la candidatura per a les eleccions al Parlament Europeu. Segons Collell, pràcticament "tota la llista" estarà formada per independents, "gent que no està vinculada directament amb cap partit". Per Collell "és un moment clau d’unitat però això no significa uniformitat, sinó que hauríem de tenir un consistori amb diversitat d’opinions que ens enriqueixi".

Afirma que "no tenim grans aspiracions però podem ajudar perquè no hem d’obeir disciplines de partit i tenim les mans molt lliures per tenir criteris propis". Des de MÉS aposten per "una construcció de país des de baix, encetar un procés constituent a tots els nivells i regenerar democràticament les institucions". Afirma que "estem disposat a la suma i podem ser una formació que ajudi al consens però ara que comencem volem mirar de trobar el nostre espai". Hi ha alguns punts "en comú" al programa "amb ERC o la CUP o altres forces". La decisió de fer la candidatura ha estat "empesa pel fet que molts ciutadans independents deien que era el moment d’agafar un compromís i passar a l’acció".
Etiquetes:
Política Municipal