25 d'abril de 2024

El ple de Manlleu aprova apujar taxes de les escoles bressol públiques i de l'escola de música

El ple va aprovar dues mocions per unanimitat, una sobre la pobresa energètica i l'altra sobre l'esport català

David Osa/Arola Cumeras 25 de març de 2015 a les 13:40
Una imatge dels regidors de CiU, on va prendre prossessió del càrrec Ferran Crespo
El ple del mes de març ha aprovat aquest dimarts per unanimitat les modificacions de les taxes d’ús de la piscina i les instal·lacions esportives i de la prestació dels serveis d’escola bressol i de l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Entre les modificacions es troben la reducció de l’interval de gratuïtat de la piscina, que serà de 0 a 3 anys i no de 0 a 6 anys com fins ara, i també l’augment del preu de l’escola de música, que puja quasi un 3% per adaptar-se a la reducció dels ingressos de la Generalitat.

La sessió plenària d’aquest dimarts ha estat conduïda pel primer tinent d’alcalde, Àlex Garrido, perquè l’alcalde, Pere Prat, ha estat absent per qüestions de salut. Garrido va explicar que les directores de les dues escoles bressol municipals "fan la proposta, de manera consensuada amb els pares" i ara l’escolarització de 5 hores passa dels 150 euros als 155 després de dos anys de congelació. Pel que fa a l'escola de música els va "felicitar" per la seva bona tasca i per "anticipar-se" a les retallades i situacions difícils dels últims anys.

Josep Colomer, regidor no adscrit, va intervenir per dir que "encara estic esperant una reacció contundents dels ajuntaments perquè l’educació continua sent la germaneta pobra de tot i em sembla que ja està bé la broma de retallar" i va demanar "una protesta una mica seriosa". Garrido va dir que ho compartia "plenament" i va dir que "és evident que seguirem reclamant majors aportacions i sort en tenim que la Diputació de Barcelona ha assumit part de les despeses".

A més de les modificacions de taxes, aprovades per unanimitat en tots els casos, el ple també ha incorporat als seus punts del dia l’inici dels expedients d’expropiació forçosa dels terrenys ocupats anticipadament per destinar-los a la construcció del CEIP Quatre Vents, l’escola bressol Picarols, i la pista poliesportiva propera a l’escola bressol, el 2008. Aquest procediment s’ha fet necessari després que el propietari dels terrenys hagi requerit la compensació corresponent per la cessió dels terrenys.

Ara, un dels propietaris ha demanat iniciar l’expedient per determinar el preu just de la seva finca, afectada pel pla parcial del Mas. El regidor d’Urbanisme, Pep Mas, va explicar que el 2004 va ocupar "anticipadament i de manera directa uns terrenys per construir el Quatre Vents i es va establir que si en tres anys no es reparcel·lava el propietari podia instar l’Ajuntament a adquirir els terrenys; s’ha arribat a l’acord que l’Ajuntament estableixi el preu i els expropiï; d’altra banda es va fer el mateix en terrenys de els picarols i la seva pista poliesportiva, el 2008".

L’inici dels expedients d’expropiació ha rebut els vots a favor de tot el ple excepte de Maite Gallifa, de CiU, que s’ha abstingut. Per Gallifa "la gestió no ha estat la més adequada i no estic d’acord amb com s’ha portat el tema". Josep Colomer, regidor no adscrit, va fer una crítica similar però va votar-hi a favor.

El regidor d’Urbanisme, Pep Mas va explicar que el dret d’iniciar el procediment "rau en el propietari dels terrenys, per tant no ha estat voluntat política de retardar-ho i sí que hi ha la deguda previsió pressupostària per fer front a la despesa que s’origina".

*Abastiment d'aigua*

Es va aprovar inicialment el projecte d’expropiació de les finques afectades per la interconnexió de l’ETAP d’Osona sud, amb els dipòsits municipals de Can Titella. El regidor d’Urbanisme, Pep Colomer, va explicar que Manlleu s’abastirà d’aigua amb la potabilitzadora d’Osona sud. Aquesta interconnexió s'havia anunciat que estaria resolta durant el 2014.

*Mocions contra la llei mordassa i de suport a l'esport català*

Els grups municipals van presentar dues mocions: una d’elles per a la defensa de les llibertats i del dret a vaga, en resposta a l’anomenada llei mordassa, i una altra de caràcter institucional en suport a l’esport català. Les mocions han estat aprovades amb els vots a favor de tots els regidors excepte els tres regidors no adscrits provinents de PxC.
El ple ha acabat amb precs i preguntes del públic i amb una petició per part de la CUP, que a través de Mireia Sala ha demanat més implicació en el desenvolupament de polítiques de joventut, l’ampliació de l’horari de la biblioteca per a les èpoques d’estudi i el coneixement dels detalls del conveni entre l’Ajuntament de Manlleu i el BBVA per a la creació de la nova biblioteca.

*Presa de possessió del regidor de CiU Ferran Crespo*

El ple va començar amb la presa de possessió del càrrec de regidor per part de Ferran Crespo. El nou regidor s’ha incorporat així al grup municipal de CiU en substitució d’Enric Vilaregut, qui va presentar la seva renúncia a l’anterior ple per la seva incorporació a la candidatura d’ERC per a les properes eleccions municipals.
Etiquetes:
Política Municipal