23 d'abril de 2024

El Museu del Ter acull una mostra elaborada per l'empresa lavola sobre el canvi climàtic

Aquesta exposició vol sensibilitzar sobre l’afectació del canvi climàtic en la fauna i l’ecosistema pirinenc

Arola Cumeras 26 de març de 2015 a les 13:39
Una imatge de l'exposició
El Museu del Ter de Manlleu acull una exposició temporal sobre El canvi climàtic i els seus efectes als Pirineus. L’augment de temperatures exerceix un gran impacte sobre l’ambient d’alta muntanya del planeta i les seves espècies i provoca que l’entorn pirinenc, afectat per les nevades, sigui cada vegada més hostil per als animals que s’hi han adaptat.

La mostra es basa en il·lustracions són de Toni Llobet i les fotografies són d’Oriol Alamany i Juan Manuel Borrero. Marc Ordeix és el coordinador del CERM. L’escalfament global ha d’accelerar tots aquests canvis i ha de ser precisament en aquestes serralades marginals i aïllades, on primer es deixaran notar els seus efectes.

Aquesta exposició vol sensibilitzar sobre l’afectació del canvi climàtic en la fauna i l’ecosistema pirinenc en general. Les espècies emblemàtiques dels Pirineus, com la Perdiu Blanca, l’Ós Bru, el Mussol Pirinenc o el Gall fer ja fa temps que n’han començat a patir les conseqüències.

Es tracta d’una exposició produïda l’any 2011 per lavola, promoguda per la Fundació World Nature, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia. La mostra es podrà veure al Museu del Ter fins al diumenge 26 d’abril.
Etiquetes:
Cultura