25 d'abril de 2024

El GDT denuncia a l'ACA reiterats episodis de contaminació al riu Mèder

Trams de rius com el Mèder o el Gurri ja apareixen com a “punts vermells” en informes recents del Museu del Ter

Arola Cumeras 26 de març de 2015 a les 16:47
Una imatge de la contaminació detectada al Mèder
El Grup de Defensa del Ter ha denunciat a l'ACA l'estat del riu Mèder entre Santa Eulàlia de Riuprimer i la ciutat de Vic. El camí del costat del riu és "molt freqüentat i és una zona que els veïns coneixen molt bé però es troben que l’aigua baixa bruta, amb escuma i plàstics i les vores estan en molt mal estat".

Segons ha explicat a Ràdio Manlleu Eudald Rifà, del GDT els va alertar "una ciutadana" i "no és la primera vegada que ens arriben queixes d’aquest tram de riu; moltes vegades quan plou ens avisen que fa pudor de purins o hi baixa escuma".

EL GDT va procedir a fer la denúncia via Internet a l'ACA, adjuntant les fotografies corresponents i reclamant que es localitzi la causa de totes les afectacions, s'hi posi sanció i sobretot remei. Segons han comentat des del GDT, rius com el Mèder o el Gurri ja apareixen com a "punts vermells" en informes recents, com ara un d’elaborat pel Museu del Ter de Manlleu.

Afirmen que de moment no tenen constància del fet que tècnics de l'ACA ja s'hagin desplaçat fins a l'indret ni n'hagin redactat cap informe. Per Rifà, actualment "l’ACA no té prou gent per poder donar la resposta ràpida que voldríem però sempre acaba visitant els llocs i fent algun dossier de la denúncia".
Etiquetes:
Societat